CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Ondersteuning Platform Voegovergangen en Opleggingen overgenomen door CROW

31-10-2017

Platform Voegovergangen en Opleggingen (PVO) is hét kennisplatform voor markt en overheid op het gebied van voegovergangen en opleggingen in de infrastructuur. Per 1 november 2017 verzorgt CROW de ondersteuning van dit platform.

Over PVO

Voegovergangen en opleggingen vormen een belangrijke schakel tussen weg en viaduct of brug. Ze vervullen een essentiële rol in de Nederlandse infrastructuur, dus moeten ze aan veel eisen voldoen. PVO geeft vanuit haar expertise voorlichting en fungeert als initiator en klankbord voor richtlijnen en onderzoek. Door middel van verschillende activiteiten, zoals cursussen, themabijeenkomsten, ledenvergaderingen en werkgroepen, wil PVO betrouwbare, duurzame en goed functionerende voegovergangen en opleggingen bevorderen. 


Voegovergangen sinusplaten op de A7. Foto: PVO.

Logische stap

De aanleiding van het besluit van CROW om per 1 november PVO te faciliteren, is het feit dat SBRCURnet per 1 januari 2018 haar activiteiten als kennisinstelling moet beëindigen. SBRCURnet faciliteerde PVO sinds oprichting in 2010, een proces waar CROW destijds ookbij betrokken was. “PVO gaat over kennis praktisch toepasbaar maken, het is daarom voor mij vanzelfsprekend dat CROW PVO gaat ondersteunen”, aldus Paul van Bruggen, teamproducent bij CROW. “Het platform is een aanvulling op het portfolio van het team Infrastructuur binnen CROW. Bovendien is er een positieve kruisbestuiving vanwege de netwerken van de beide organisaties.”

Woensdag 18 oktober vond een extra Algemene ledenvergadering plaats. De leden hebben ingestemd met de overname door CROW.

Vooruitblik

CROW zal PVO faciliteren op het gebied van projectmanagement, communicatie en administratie. Van Bruggen: “De komende tijd gaan CROW en PVO aan de slag om elkaar te versterken. We stellen een plan op voor 2018 om daar handen en voeten aan te geven”. Een afvaardiging van de leden gaat met CROW aan de slag om dit plan verder uit te werken.

Op korte termijn staan er diverse activiteiten op de agenda. In november en december vindt voor de zevende keer de vierdaagse cursus Voegovergangen en opleggingen plaats. Daarnaast speelt PVO op 23 november in op de actualiteit tijdens een themabijeenkomst over aardbevingsbestendig bouwen. Van Bruggen: “Ook in de bouwagenda is aandacht voor bruggen, dus dat completeert.”

Kijk voor meer informatie over Platform Voegovergangen en Opleggingen op www.pveno.nl

Scroll naar boven