CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

​Prettig winkelen in de binnenstad zonder stank- en geluidsoverlast

18-12-2017

Hoe kunnen we bezoekers van binnensteden optimaal laten genieten van de binnenstad, zonder het onrustige beeld van leveranties van vrachtwagens aan horecagelegenheden met bijbehorende overlast zoals toeteren en uitlaatgassen? Het CROW-kennisdocument ‘Leidraad Stop & Drop’ geeft leveranciers van horecagelegenheden en beleidsambtenaren binnen gemeenten praktische handvatten. De kennis is gebaseerd op praktijkervaringen uit gemeente Utrecht en Maastricht. De kennis is vanaf 15 december beschikbaar als gratis download en in de Kennismodule Goederenvervoer.

Samenwerken aan emissievrije bevoorrading stadskernen

De praktijkevaringen (pilots) zijn opgedaan in gemeente Utrecht en Maastricht en hebben plaatsgevonden als ‘Living Lab’ in het kader van het Green Deal ZES-project (ZES = Zero Emission Stadslogistiek). Aan dit project nemen de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken deel maar ook gemeenten, vervoerders, verladers, autofabrikanten, onderzoeksinstituten, en branche- en belangenorganisaties (BOVAG, EVO, TLN, Natuur & Milieu, Rai Vereniging). Doel van de samenwerking is een emissievrije bevoorrading van de stadskernen in Nederland in het jaar 2025. 

Meer weten?

De leidraad is opgesteld door CROW in opdracht van Connekt. Het kennisdocument is beschikbaar als gratis download in Bibliotheek Verkeer en vervoer. Ook is de kennis samen met andere relevante kennis op het gebied van goederenvervoer en -stromen opgenomen in de Online Kennismodule Goederenvervoer.

Scroll naar boven