CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Nieuw model Vraagspecificatie ‘Best for project’ gereed

24-05-2016

Vanaf 23 mei 2016 is een nieuwe CROW Model vraagspecificatie UAV-GC 2005 beschikbaar. Deze specificatie helpt de gww-sector de kwaliteit, leesbaarheid, volledigheid en degelijkheid van contracten te verbeteren. De vraagduiding verbetert met grote effecten voor het aanbestedingsproces. Het maakt het tenderen een stuk eenvoudiger en hoogwaardiger van kwaliteit. Ook zal het contractmanagement verbeteren.

Medio 2015 is een CROW werkgroep gestart met de uitdagende ontwikkeling van een nieuw (bouwbreed toepasbaar) model vraagspecificatie voor zowel UAVgc-contracten als UAV bestekken (RAW, STABU). Aanleiding was dat er tot heden, met uitzondering van de Model Basisovereenkomst, geen gepubliceerde uniforme modellen beschikbaar waren voor UAVgc-contracten. Dat zorgt voor veel diversiteit en problemen in de praktijk: leesbaarheid, concreetheid, variëteit in structuur en dergelijke.
 

CROW Procontract en Online Kennismodule

De model vraagspecificatie UAV-GC 2005 is beschikbaar in CROW Procontract als download onder de stap Opstellen (selecteer als bron CROW en selecteer op Vraagspecificatie). Later dit jaar zal het model ook beschikbaar komen in de documentgenerator. Daarnaast is het model te vinden in de Kennismodule UAVgc. De model vraagspecificatie UAV wordt nog niet gepubliceerd. Deze wordt binnen CROW gebruikt voor de doorontwikkeling van ‘RAW nieuwe stijl’.
 

Totstandkoming en afwegingen

Lees meer over de totstandkoming van deze model vraagspecificaties en de afwegingen van de werkgroep  in de blog ‘Nieuw model Vraagspecificatie ‘Best for project' gereed.
 

Bijeenkomst Nieuw Model Vraagspecificatie 'Best For Project'

Tijdens deze bijeenkomst op 29 juni 2016 te Amsterdam lichten werkgroepleden de nieuwe model vraagspecificatie UAV-GC 2005 toe. De vraagspecificatie van het project Spaarndammertunnel in Amsterdam wordt gepresenteerd en er wordt een bezoek gebracht aan het project Spaarndammertunnel.
Meer informatie en aanmelden.


 

Scroll naar boven