CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Voetganger staat centraal in nieuwe CROW-publicatie

26-02-2014

Op 22 mei 2014 verschijnt een nieuwe CROW-publicatie over voetgangersbeleid. CROW werkt samen met een werkgroep aan de afronding. Voetgangersbeleid staat in de belangstelling. Vandaag verscheen in NRC Next het artikel 'Als voetganger moet je op je strepen staan'.

Lopen is de basis van mobiliteit

We leggen enorm veel verplaatsingen wandelend af: de hond uitlaten, een brief op de post doen of met de kinderen naar de speeltuin in het buurtpark. Maar ook in combinatie met vervoer per trein, bus of  auto lopen we heel wat kilometers.

Voetgangersbeleid: uitdagingen en kansen

Hoewel lopen de basis vormt van mobiliteit, krijgt deze vorm van verplaatsen in vergelijking met andere vormen,  zoals fietsen, openbaar vervoer en autorijden, weinig aandacht. Lopen is vanzelfsprekend. En er is sprake van hardnekkige misverstanden zoals: een zebra biedt schijnveiligheid. Daardoor laten overheden kansen liggen om problemen op beleidsterreinen op te lossen. Voetgangersbeleid bestaat uit uitdagingen en kansen. Zowel op het gebied van verkeer en vervoer als voor de lokale economie, toerisme, kwaliteit van leefomgeving, volksgezondheid en ouderenzorg. 

Blijf op de hoogte!

Hoe krijgt de voetganger een volwaardige plek in het beleid, het ontwerp en in het beheer en onderhoud?  Dat leest u in de nieuwe CROW-publicatie, waaraan een grote bijdrage is geleverd door Ineke Spap√© van NHTV. 

Update: de publicatie is bestelbaar via: www.crow.nl/333

Latest newsLatest news
Scroll naar boven