"Burgers moeten zelf hun toekomst in de hand nemen. Of ze willen of niet", aldus hoofdspreker Steve

31-10-2014

"Burgers moeten zelf hun toekomst in de hand nemen. Of ze willen of niet.", aldus hoofdspreker Steve Clare. "Veel dienstverlening staat onder druk. In Groot-Brittannië is de lokale overheid eenvoudigweg niet meer in staat parken, andere openbare ruimte, overheidsgebouwen en bibliotheken te beheren. Gemeenschappen hebben helemaal geen keus om wel of niet de handschoen op te pakken". Wilt u graag meer over zijn visie horen? Kom naar het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte op 27 november 2014 in Zwolle.

Keuze uit 13 onderwerpen

Hoe zet u de gemeentelijke uitvoeringstaken op afstand? Waarom hebben de G4-gemeenten hun handen ineengeslagen? En wat beweegt mensen om zwerfafval aan te pakken of juist te laten? Dit en nog 10 andere onderwerpen komen aan bod tijdens de deelsessies. Lees hieronder nog drie onderwerpen:
 

Vindt u het schoon, of is het schoon? Een kwestie van beleving!

Marloes Holzhauer (Gemeente Schoon, Kenniscentrum Zwerfafval)
Hoewel de openbare ruimte volgens objectieve monitoring vaak best schoon is, komt dit beeld niet altijd overeen met de beleving van burgers. Wat kun je als gemeente doen aan de schoon-beleving. In deze sessie wordt een aantal handvatten gepresenteerd.
 

Participatie in de praktijk: leer van Zwolle & Deventer

Gerard Ballintijn (gemeente Zwolle) en gemeente Deventer
In Zwolle en Deventer zijn legio ervaringen met bewonersparticipatie. Twee enthousiaste projectleiders vertellen u graag over hun praktijkervaringen en werkwijzen. Deze sessie biedt u volop inspiratie en zal u prikkelen om zelf aan de slag te gaan.
 

Het fysieke domein kind van de rekening door alle aandacht voor sociaal domein? Wethouders in discussie.

Wethouders Hermine van den Berg-Van Zijl (gemeente Renkum), Wendy Ruwhof (gemeente Renkum) en Filip van As (gemeente Zwolle). Onder leiding van Jan van Ginkel (gemeente Schiedam)
De sociale en fysieke pijlers in de stedelijke vernieuwing zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De gemeenten staan voor de grootste opgave op het sociaal domein sinds jaren. Wordt het fysieke domein het kind van de rekening? Of kunnen we juist slim van elkaar leren? 
 

Maar dat is niet alles...

Tijdens het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte kunt u ook sessies bijwonen over assetmanagement, risicomanagement, benchmarken, eigen beheerorganisatie behouden of partnerschap op huwelijkse voorwaarden in het beheer van de openbare ruimte. Ga naar www.ncbor.nl en klik op tabblad 'Programma' om het volledige programma te bekijken.
 

Vraag: Beheer van de openbare ruimte: kiest u voor een eigen beheerorganisatie, besteedt u het uit of gaat u een partnerschap aan op huwelijkse voorwaarden?

Laat het ons via het online invulformulier weten! In de komende tijd zullen we regelmatig vragen stellen over het beheer van de openbare ruimte. Uitkomsten van deze vragen worden teruggekoppeld tijdens het congres in november.

Latest newsLatest news
Ga naar congrespagina
Scroll naar boven