CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Aanbesteden-contractvervoer-in-uitzending-Zembla

10-04-2012

Vrijdag 6 april jl. heeft het televisieprogramma Zembla aandacht besteed aan contractvervoer. Tijdens de uitzending “Stress door de taxibus” is onder meer aandacht voor het aanbesteden van contractvervoer.

Handboeken
Het KpVV heeft in 2009 samen met vervoerders, opdrachtgevers én gebruikersorganisaties, waaronder FNV Bondgenoten die in de uitzending aan het woord komt, de handboeken Professioneel Aanbesteden opgesteld. Deze handboeken bevatten inzichten, handvatten en tips die bijdragen aan een gedegen aanbesteding van contractvervoer. In de handboeken is onder meer aandacht voor het selecteren van bedrijven die de CAO naleven, marktconsultatie en professioneel contractbeheer.
Bekijk de digitale handboeken 'Professioneel aanbesteden'.

Conversatietool
Ook in tijden van bezuinigingen is het mogelijk om te werken aan kwaliteitsverbetering en gedegen aanbesteden. Het belang van een goede samenwerking en een constructieve dialoog tussen de betrokken partijen (opdrachtgever, vervoerder en gebruiker) neemt alleen maar toe. Om die dialoog te faciliteren ontwikkelde het KpVV samen met de betrokken partijen een conversatietool.
Zie www.naarbetercontractvervoer.nl/conversatietool voor meer informatie en voor de mogelijkheden van het toepassen van deze tool in uw regio.

Bijeenkomsten
Het KpVV organiseert ook regelmatig bijeenkomsten over contractvervoer, namens het traject 'Naar beter contractvervoer', bijvoorbeeld op 22 mei a.s.: 'Samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer'.
Meer informatie: KpVV-Bijeenkomst of website naarbetercontractvervoer.

Scroll naar boven