Beeldkwaliteit niet meer weg te denken bij beheer openbare ruimte

08-07-2013

Werken met beeldkwaliteit is niet meer weg te denken bij het beheer van de openbare ruimte. Zo veel is wel duidelijk geworden tijdens de Praktijkmiddag Beeldkwaliteit op 26 juni in Ede. De manier van werken laat zich goed combineren met andere ontwikkelingen zoals burgerparticipatie, open posten en prestatiebestekken.

Deelnemers op de proef gesteld
De aftrap van de middag werd gegeven door een interactieve beeldkwaliteitsquiz, waarin een voorproefje werd gegeven op de in het najaar te verschijnen Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2013 (publicatie 323).

Workshops
Verder bestond de middag uit een zestal workshops over:

  • beeldkwaliteit en technische kwaliteit van civiele objecten
  • het gebruiken van beeldkwaliteitcijfers voor beleidskeuzes
  • het inzetten van burgers voor groenonderhoud
  • wat is een effectbestek en waarvoor kan het gebruikt worden?
  • certificering van beeldgericht onderhoud op de werkvloer
  • beeldbestekken in combinatie met open posten (bestek in 2 percelen)

Excursie
Hoe zit het met de beeldkwaliteit van stationsomgevingen? Door mee te doen aan de excursie kon men dit zelf ondervinden. Stationsomgevingen vormen een flinke uitdaging vanwege de vele functies op een klein oppervlak. Een korte schouw maakte duidelijk dat bezoekers vooral prijs stellen op een overzichtelijke situatie.

Verslagen van de praktijkmiddag en downloads kunt u lezen op www.levende-stad.nl.

Hier vindt u ook een overzicht van de CROW Levende Stad bijeenkomsten die dit najaar plaatsvinden. Naast deze bijeenkomsten vindt u ons ook op het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte op 27 november te Zoetermeer.

Scroll naar boven