CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Kennismodule Kostenmanagement

 • Productgroep:Kennismodule
 • Soort:Abonnement
 • Vakgebied(en):Contracteren
 • Datum uitgifte:01-okt-2018
 • Eenheid:User per jaar
 • Thema: Kostenmanagement

Met de Standaard Systematiek voor Kostenramingen kennismodule heb je alle informatie en een uitgebreid rekenmodel om de SSK-2018 optimaal in te kunnen zetten, voor het bepalen van levenscycluskosten.

 
€ 160,00
excl. 21% btw
Abonnement:
Jaar
Dit abonnement wordt automatisch verlengd.
 • De Standaard Systematiek voor Kostenramingen (SSK) is een begrip in ramingsland, net als het SSK rekenmodel. Dit is een spreadsheet die gebruikers helpt bij het maken van kostenramingen overeenkomstig met de SSK. CROW stelde de eerste versie van deze spreadsheet in 2010 beschikbaar. De doorontwikkeling resulteerde inhet rekenmodel SSK-2018. Hiermee kunnen ook ramingen van investerings- én/of levensduurkosten (onderhoudskosten) van projecten op eenduidige wijze gemaakt worden. ..

  Door het gebruik van het rekenmodel SSK-2018 zijn ramingen beter in de tijd te volgen en beter onderling vergelijkbaar. Dat draagt bij aan een verbetering van de communicatie over het financieel managen van projecten. De SSK vereist dat scope en uitgangspunten van een (bouw)project duidelijk worden vastgelegd in het bijbehorende ramingsdossier. Ramen met SSK geeft dus een compleet en duidelijk beeld van alles wat in een (bouw)project is inbegrepen. De systematiek draagt zodoende in belangrijke mate bij aan de verbetering van de communicatie in de GWW sector en aan de kostenbeheersing van infrastructurele projecten gedurende de gehele levenscyclus.

  Deze kennismodule bied belangrijke informatie over Kostenramingen en bevat:

  • ​De Standaardsystematiek Kostenramingen 2018

   

  Bestaand uit onder meer een handreiking voor de kostenbeheersing binnen de projectontwikkeling, een instructie voor het opstellen van de raming, uitleg over probabilistisch ramen, een uitgebreid begrippenkader en praktische checklists. 

  • Het SSK 2018 rekenmodel

  Deze spreadsheet helpt je bij het maken van kostenramingen overeenkomstig de SSK.

  In het bestelproces kun je aangeven hoeveel licenties (1 per gebruiker) u wilt afnemen. Een licentie is geldig voor 1 jaar.

  Lees over de voordelen van een abonnement op een CROW Online Kennismodule.

  Kennisbundel: alle kennis in één

  Deze kennismodule vormt samen met 2 cursussen op het gebied van Kostenmanagement een Kennisbundel:

Scroll naar boven