CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Kennismodule Assetmanagement

 • Productgroep:Kennismodule
 • Soort:Abonnement
 • Vakgebied(en):Openbare ruimte
 • Datum uitgifte:11-dec-2018
 • Eenheid:User per jaar
 • Thema: Beeldkwaliteit, iAMPro, IMBOR, Infratechniek, Management openbare ruimte, Wegbeheer

Integraal Beheer Openbare Ruimte blijft veranderen. Hoe behoudt je overzicht als Beheerder Openbare Ruimte en kun je maatschappelijke waarde blijven creëren? Dankzij Assetmanagement. Wat is Assetmanagement en hoe werkt het? Assetmanagement geeft sturing aan de gehele levenscyclus van kapitaalgoederen (middelen, processen en mensen), de assets in jouw gemeente. De CROW Kennismodule Assetmanagement helpt je belangrijke thema’s als duurzaamheid, vergrijzing en klimaatadaptie stapsgewijs een plek te geven in het integraal beheer van de openbare ruimte.

 
€ 310,00
excl. 21% btw
Abonnement:
Jaar
Dit abonnement wordt automatisch verlengd.
 • De Kennismodule Assetmanagement geeft je als Beheerder Openbare Ruimte bij jouw gemeente de mogelijkheid om:
  • Uniform en multidisciplinair beleid te voeren op Integraal Beheer Openbare Ruimte
  • Met de Beheersystematiek Openbare Ruimte vast te stellen wat er stapsgewijs moet gebeuren en waarom, volgens de ISO 55000 normering.
  • Gebruik te maken van praktische tools die je werkproces vergemakkelijken. Dit zijn er 2:
  1. De iAMPro Assetmanagement Checklist. Dit is een checklist die je stapsgewijs - via een model - waarde helpt creëren voor de openbare ruimte.
  2. De Waardemonitor Openbare Ruimte. Met deze monitor kun je direct aan de slag en het helpt je om gesprekken met de wethouder vorm te geven.

  Samengevat: Assetmanagement helpt organisaties en hun toeleveranciers bij efficiënt integraal beheer van de openbare ruimte en infrastructuur.
   

  Welke kennis is opgenomen in deze kennismodule?

  • iAMPro Assetmanagement Model. Procesmodel waarin activiteiten en informatiebehoefte zijn weergeven voor de Openbare Ruimte op basis van Assetmanagement. De complete levensduur (life-cycle) is hierin verwerkt.
  • Beheersystematiek Openbare Ruimte is een systematiek voor het beheren van de openbare ruimte, leunend op processtappen uit Assetmanagement en gebruikmakend van Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) voor gegevensbeheer. De beheersystematiek biedt meer mogelijkheden aan zoals prioritering en integrale afwegingen in vergelijking tot de wegbeheersystematiek.
  • Afweging Prestaties – Risico’s – Kosten. Voorbeelden hoe je de balans kunt vinden in prestaties, risico’s en kosten.
  • Succesvol Veranderen. Voorbeelden hoe je op een eenvoudige manier kunt starten met Assetmanagement, uitgelegd in een aantal praktische stappen.
  • Waardemonitor Openbare Ruimte. Communicatiemiddel voor gemeenten om het gesprek te voeren tussen bestuur en ambtenaar over beheer van de openbare ruimte.
  • Bestuurlijke Kwaliteit index infrastructuur (BKXi). Communicatiemiddel voor provincies om het gesprek te voeren tussen bestuur en ambtenaar over beheer van de infrastructuur en de belangrijke thema's zoals bijvoorbeeld duurzaamheid.
  • Handreiking Wegbeheersystematiek Visuele Inspectie Wegen. Nieuw 2019
  • iAMProfiel. Het iAMProFIEL biedt overheidsorganisaties een uniforme basis voor het beleggen van alle AM-taken en verantwoordelijkheden. Daarnaast biedt het inzicht in de competenties die nodig zijn om taken goed uit te voeren. Met het gebruik van het iAMProFIEL wordt geborgd dat rollen helder zijn en dat de rollen goed worden belegd in de organisatie. Nieuw 2019
  • iAMPro competentietool. De competentietool is bedoeld om persoonlijke competenties in beeld te brengen en dit te koppelen aan een assetmanagement rol. Het geeft een indruk van de competenties op basis van een zelftest. Aan het eind van de test krijg je te zien in welke mate de competenties aansluiten bij de rol die je hebt geselecteerd. Het is ook mogelijk om een GAP-analyse te maken van een team. Nieuw 2019

   

  ISO 55000

  De werkwijze van de Beheersystematiek Openbare Ruimte is een goede basis voor organisaties die ISO 55000-gecertificeerd willen zijn. ISO 55000 is een assetmanagementsysteem speciaal bedoeld voor beheren van kapitaalgoederen (de assets). Lees meer over ISO 55000. 

  Maak een vliegende start

  Met deze kennismodule kun je binnen jouw organisatie een vliegende start maken met Assetmanagement. De kennismodule wordt elk jaar uitgebreid met nieuwe producten, die  binnen het iAMPro Assetmanagement Model passen. Het biedt de mogelijkheid om de meest actuele kennis te bekijken en de afbeeldingen en teksten te kopiëren naar Word voor gebruik in o.a. beleids- of beheerdocumenten.

  Licenties

  In het bestelproces kun je aangeven hoeveel licenties (1 per gebruiker) je wilt afnemen. Een licentie is geldig voor 1 jaar. Meer informatie over de CROW Online Kennismodules.

  Dit abonnement wordt automatisch verlengd.
   
  Je logt eenvoudig in voor de Kennismodule Assetmanagement via Mijn CROW. Voor meer informatie, neem contact op met de Klantenservice.

Scroll naar boven