"Het is een toptijd!"

06-01-2017
Op dit moment beleven mijn collega’s en ik een toptijd! We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor InfraTech. Hartstikke leuk! Maar druk. En dat bovenop alle dagelijkse werkzaamheden. Het vervult mij met trots om te zien hoe ieder zijn of haar schouder eronder zet. En dit al 12 edities lang. Voor mezelf wordt dit de 8e editie. Dus ik weet dat alle spanning, inspanning en mogelijke frustraties goedgemaakt worden als je eenmaal op de beursvloer staat.

Een geweldige imponerende stand die op ons wacht. Precies tussen hal 1 en 2. Een stand die vier dagen lang ons thuis zal zijn. Ik vind hem nog mooier dan andere jaren. De trap naar de sessies is volledig geïntegreerd. Er hangt een groot videoscherm. En de stroopwafelbakker is weer van de partij. Mocht je ons niet kunnen vinden. Volg de geur en kom een verse stroopwafel bij Jeffrey halen.

Annika Meijering is de gastvrouw van de stand. En de Rotterdamse meiden, Anita en Natalie, heten de deelnemers in Port 1 en 2 welkom.

Focus op verbinden

Al 12 jaar exposant van InfraTech, maar elk jaar doen we het anders dan de editie daarvoor. Sommige dingen blijven hetzelfde. Zelfde plek, zelfde stand. Zaken die eerder minder goed liepen, zijn we anders gaan doen. Beter gaan doen. Een belangrijke wijziging dit jaar is dat wij primair inzetten op verbinden, waar de focus eerst lag op kennisoverdracht. Dit staat in onze strategische koers voor de komende vijf jaar. Dit dragen wij ook uit tijdens InfraTech. We geven meer ruimte aan ons netwerk. Zowel in onze stand als in ons programma.

Samen met anderen

In onze stand organiseren we kleine colleges. Niet alleen van ons, maar juist ook van derden. Zo organiseert Ibis drie sessies. En presenteren vijf innovators hun infra-innovatie. In de grote zalen boven onze stand zijn we gastheer voor verschillende partijen. De MKB Infra AanbestedingsAward wordt daar uitgereikt. De Green Deal Duurzaam GWW wordt daar ondertekend. De directeuren-generaal van Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf en Economische Zaken gaan daar in debat over de bouwagenda onder leiding van Roderik van Grieken. We huisvesten het Brokerage Event, een ‘matchmaking’ evenement voor organisaties die internationaal willen samenwerken op het gebied van innovatie. En de young professionals krijgen een workshop pitchen van Anne Spies. Dit alles laat zien dat we midden in ons netwerk zitten! En dat we daar een actieve rol in nemen. Rode draad is: verbinden.

Verbinden. Niet alleen in onze eigen stand, maar ook actief op andere plekken op de beurs. Collega’s Reinier Trommel en Barbara Hasselaar acteren met het Infra-Innovatie Netwerk op de Provincie Boulevard. En Marc Eijbersen is te vinden op het Wegdekreflectieplein.

Zelf zit ik in de Raad van Advies van InfraTech. Daarnaast is Hilde Schutten namens CROW actief in de programmacommissie van InfraTech. Dit samen met Rijkswaterstaat, MKB INFRA, de gemeente Rotterdam en De Bouwcampus. Samen organiseren we meerdere sessies. Een journalist van de Cobouw zit ’s ochtends aan de koffietafel bij CROW. Hij gaat daar mensen interviewen die in de middag die sessies leiden. Dat is erg leuk! Het doel van het interview is te achterhalen wat de succesfactoren zijn bij diverse grote projecten. Denk aan de Biesbosch en Project DOEN van Rijkswaterstaat.

Ambassadeurs

En dan tot slot onze Ambassadeursavond. Speciaal voor hen die dicht bij ons staan. En voor mensen die nauw betrokken zijn. Deze avond tonen wij onze waardering voor het feit dat zij die inspanning voor CROW doen. Ik vind het geweldig om dit voor ze te doen. Ook hoop ik ze allemaal persoonlijk te kunnen spreken.

40.000 bezoekers

Ten tijde van ons magazine CROW Et cetera schreef ik er al een column over. In 2015 hebben we 40.000 contactmomenten gehad met bezoekers. InfraTech haalde een record met 20.000 bezoekers. Heeft Rotterdam Ahoy er dan 20.000 gemist? Nee. Bezoekers komen minimaal twee keer langs onze stand. Het is daarom mogelijk om 40.000 mensen de hand te schudden. Ook dit jaar gaan we hier weer voor. InfraTech is groter dan voorgaande jaren. De beurs is zelfs uitverkocht. Dit zie ik als een signaal. De sector trekt weer aan.

Het is een toptijd! Zie ik u daar?

Iman Koster,
algemeen directeur CROW


Meer informatie over CROW op InfraTech.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
Abonneer
 Security code
Scroll naar boven