CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

‘We zijn nu een betere gesprekspartner voor het stadsbestuur’

22-12-2016

De gemeente Amsterdam liet een grote groep ambtenaren een op maat samengestelde opleiding ‘Assetmanagement’ volgen. Drie deelnemers vertellen over hun ervaringen, de leerstof en de noodzaak tot veranderen. “Eigenlijk zou het college van B&W dezelfde opleiding moeten volgen.”  

We hebben drie personen geinterviewd:

  • Cor van den Broek, Hoofd Assets bij de afdeling Verkeer en Openbare Ruimte bij gemeente Amsterdam
  • Eva Groeneweg, Programmamanager Heel en Schoon van Amsterdam-Zuidoost
  • ​Clyde Eudoxie, Hoofd Heel Beheer in stadsdeel Centrum

Alle drie hebben ze in hun dagelijks werk te maken met assetmanagement. Er was grote behoefte om alle belanghebbenden bij gemeente Amsterdam te trainen op het gebied van assetmanagement. Van den Broek was nauw betrokken bij de samenstelling van de meerdaagse trainingsmodule, Groeneweg en Eudoxie hebben de training zelf gevolgd. “Dat we met allerlei functies door elkaar zaten, vond ik heel sterk. Je leert van elkaar en begrijpt elkaars zorgen beter. We zijn één Amsterdam, en dan kun je dus niet heel egoïstisch alleen naar je eigen stadsdeel kijken. Je moet elkaar dingen gunnen en open en eerlijk naar elkaar zijn. Op die manier bereik je samen de beste resultaten.”

Meer weten over Assetmanagement? Bekijk de themapagina over deze methodiek. Belangrijke kern van het toepassen van Assetmanagement is samenwerkke en leren van elkaar. Hierin ondersteunt de Training: Ambtenaar 3.0 - Integraal werken in de Openbare Ruimte.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
Abonneer
 Security code
Scroll naar boven