CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Betrouwbare en transparante kostenraming in een handomdraai met SSK

09-08-2020
‘Vandaag weer goed aan gang geweest met het opstellen van een kostenraming op basis van SSK-2018’ aldus Joep van der Meer. Een flink project dit keer, dus dat houdt me nog wel even bezig. Ben jij benieuwd hoe ik dit aanpak en wat de voordelen zijn van SSK? Lees dan snel verder.

Betrouwbare en transparante kostenraming op basis van SSK

In mijn werk is het belangrijk om met een betrouwbare en transparante kostenraming te komen bij mijn opdrachtgever op basis van SSK-2018. Er moet immers een budget op worden gebaseerd.
 
Wat is het voordeel van de SSK-2018 methodiek?
Het gebruik van de SSK-2018 methodiek is een goed hulpmiddel bij het maken van een kostenraming. Door de systematische aanpak wordt er geen kostenpost vergeten en kun je zowel op een gedetailleerd niveau als met hele globale kengetallen goed uit de voeten.

Ook de samenwerking met andere partijen verloopt erg soepel. Vele ingenieursbureaus, waterschappen, aannemers, gemeentes en nutsbedrijven maken gebruik van de SSK methodiek waardoor ramingen snel uitwisselbaar, goed te vergelijken en helder te interpreteren zijn. Echt een geweldige vooruitgang.
 
Daarnaast zijn ook de resultaten van risicoanalyses (bijvoorbeeld Risman) één op één over te nemen in de raming. En wil je ook onderhoudskosten berekenen? Dan kun je simpelweg onderhouds-scenario’s laten doorrekenen om een onderhoudsbudget te bepalen of om een LCC analyse uit te voeren.
 
En als klap op de vuurpijl kun je ook nog probabilistische analyses maken als je wilt, waarmee je de nauwkeurigheid van de raming precies kunt uitrekenen. Zo kun je zien waar de “zwakke” plekken in je kostenraming zitten.
 
Tjonge wat een leuk vak heb ik eigenlijk, morgen weer lekker verder!
 
Meer weten over SSK 2018?
Wil je graag meer weten over SSK-2018? Bekijk dan de cursus SSK-2018.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
Abonneer
 Security code
Scroll naar boven