RAW-bestek registreren (CROW Registratiemodule)

Voordat u een RAW-bestek op de markt brengt, moet u dit bij ons registeren. Daarvoor heeft u een CROW ProContract-overeenkomst nodig.

Bestek snel en veilig online registreren

Met de CROW Registratiemodule registreert u een bestek veilig en snel met uw persoonlijke Mijn CROW-profiel. Na het inloggen en registreren ontvangt u een ‘ontgrendelcode’ waarmee de conceptversie wordt gewijzigd in een definitieve versie. U kunt in de module een bestaand bestek bewerken of een nieuw bestek registreren. Ten opzichte van het oude systeem (DRAW) is het registreren van bestekken met de CROW Registratiemodule vereenvoudigd en overzichtelijker. De module biedt ook veel nieuwe functionaliteiten:

  • De mogelijkheid een bestek over te dragen naar een niet OVK-houder.
  • Het specificatieformulier wordt nu direct gemaild naar de aannemer na het verlenen van de opdracht.
  • De betalende partij ontvangt van CROW een factuur. Na verwerking van de betaling ontvangt men een betalingsbewijs.
 
Bekijk het stappenplan CROW Registratiemodule.
 

RAW-afdracht (voorheen RAW-bijdrage)

De verplichte afdracht voor het gebruik van de RAW-systematiek/CROW ProContract-systematiek is onderdeel van de gebruikersovereenkomst die u heeft afgesloten als overeenkomsthouder. De afdracht bedraagt 0,15% over de aanneemsom van elk opgedragen RAW-bestek. De partij die de afdracht dient te betalen (de opdrachtgever of de opdrachtnemer) ontvangt hiervoor een factuur. Zodra de betaling is ontvangen, ontvangt de betalende partij een betalingsbewijs.

Lees meer
 

Veelgestelde vragen

Registreren bestekken via software Bakker & Spees (storing opgelost, software-update vereist!)
In september deed zich een probleem voor met het registreren van bestekken via de software van Bakker & Spees. Inmiddels heeft Bakker & Spees een aanpassing gedaan in de software, zodat 6 cijferige contracten goed geregistreerd kunnen worden. Om dit ook voor uw organisatie mogelijk te maken is het wel noodzakelijk dat uw software van Bakker & Spees wordt geüpdatet. Heeft u hier problemen mee, of heeft u toch problemen met het ontgrendelen van het contract, neemt u dan contact op met Bakker & Spees. Zij zullen u verder helpen. Onze excuses voor het ongemak.

Bekijk de overige veelgestelde vragen.
 

Handleiding

Maakt u gebruik van de bestekschrijfsoftware van IBIS of Bakker & Spees? Daar is een handleiding voor beschikbaar.
 

Meldingen via e-mail

Tijdens het registratieproces worden diverse meldingen per e-mail automatisch verzonden. Bekijk het overzicht van meldingen.

Wijzigingen in e-mailmeldingen per eind april 2016

  • De mail bevat meer informatie over het contract, zoals de werkomschrijving en het externe besteknummer
  • U blijft iedere 14 dagen een herinneringsmail ontvangen voor het aanvullen van gevraagde gegevens, totdat de registratie is aangevuld en betaald.

Kennismodule Contracteren

De complete en actuele RAW-systematiek is voor iedereen toegankelijk via de Online Kennismodule Contracteren. Neem een abonnement op deze Kennismodule en u vind snel wat u zoekt.

CROW Registratiemodule
Stappenplan Registratiemodule
Meer info