Sociale veiligheid

Veel partijen werken samen om de veiligheid van de reizigers en het personeel (verder) te verbeteren. Er is veel aandacht voor de verschillende maatregelen die ingezet worden om de sociale veiligheid te verbeteren of vast te houden. CROW ondersteunt vanuit het KpVV-Meerjarenprogramma deze partijen met algemene informatie over de sociale veiligheid en over beleid en wet- en regelgeving.

In het onderzoek OV-Klantenbarometer 2017 gaven 86.705 reizigers in 70 onderzoeksgebieden tijdens 6.008 bus- tram-, metro-, treinritten en ferry-overtochten rapportcijfers aan verschillende aspecten die met hun reis te maken hebben. Hoe scoren de vervoerders in Nederland? En wat was het oordeel over o.a. sociale veiligheid, toegankelijkheid, comfort, de OV-Chipkaart?

Sociale veiligheid

In de vragenlijst van de OV-Klantenbarometer zijn vragen opgenomen over de sociale veiligheid in het openbaar vervoer. Benieuwd naar de klantwaardering van sociale veiligheid in het stads- en streekvervoer over 2017? De publicatie 'OV-Klantenbarometer 2017 - Sociale veiligheid in het openbaar vervoer'  bevat een verdiepende analyse van de antwoorden van de ov-reizigers over dit onderwerp. 

Onderdelen sociale veiligheid

Onder sociale veiligheid in het collectief vervoer vallen de volgende onderwerpen:
Bekijk hier alle kennis- en beleidsdocumenten van CROW-KpVV en derden op het gebied van Sociale veiligheid.

Nieuws


Toon alles
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven