Personenvervoer

Collectief personenvervoer is vervoer van reizigers per bus, tram, metro, regionale trein, ov te water en speciale vervoer van doelgroepen als leerlingen en ouderen. Vanuit het KpVV-Meerjarenprogramma ondersteunt CROW-KpVV provincies, stadsregio’s en gemeenten bij het vervullen van hun taken op het gebied van het collectief personenvervoer.
Het openbaar vervoer is een bijzondere wereld. Vervoersregio’s en ov-bedrijven maken afspraken over de kwaliteit en de prijs van het openbaar vervoer. Dat raakt de reiziger direct, maar wordt hij ook gezien? Is hij iets dat van A naar B moet of is hij een klant? Die vraag staat 9 oktober 2018 centraal  tijdens de seminar ‘Hoe interessant is de klant?’, dat wordt gehouden ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de ombudsman voor beter openbaar vervoer, het OV loket.

In het onderzoek OV-Klantenbarometer 2017 gaven 86.705 reizigers in 70 onderzoeksgebieden tijdens 6.008 bus- tram-, metro-, treinritten en ferry-overtochten rapportcijfers aan verschillende aspecten die met hun reis te maken hebben. Hoe scoren de vervoerders in Nederland? En wat was het oordeel over o.a. sociale veiligheid, toegankelijkheid, comfort, de OV-Chipkaart?

Sociale veiligheid

In de vragenlijst van de OV-Klantenbarometer zijn vragen opgenomen over de sociale veiligheid in het openbaar vervoer. Benieuwd naar de klantwaardering van sociale veiligheid in het stads- en streekvervoer over 2017? De publicatie 'OV-Klantenbarometer 2017 - Sociale veiligheid in het openbaar vervoer'  bevat een verdiepende analyse van de antwoorden van de ov-reizigers over dit onderwerp. 

Bekijk hier alle kennis- en beleidsdocumenten van CROW-KpVV en derden op het gebied van Personenvervoer.

Nieuws


Toon alles
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven