WSW-medewerkers in het openbaar vervoer.

 • Productgroep:Download / Praktijkvoorbeeld
 • Soort:Gratis uitgave
 • Auteur:Marcel Slotema, Forseti
 • Datum uitgifte:12-02-2012
 • Druk:1
 • Artikelnummer:K-D12962
 
Gratis
 • Beschrijving

  De Wet sociale werkvoorzieningen (WSW) regelt dat personen met een lichamelijke, verstandelijk of psychische beperking onder aangepaste omstandigheden arbeid kunnen verrichten. De Licom geeft uitvoering aan deze wet en is met haar 4.500 werknemers de grootste sociale werkvoorziening van Nederland. Bijna één op de vier van haar werknemers maakte voor het woon-werkverkeer gebruik van vervoer via taxibussen. Na het invoeren van een vervoersindicatiestelling voor haar medewerkers daalde dit aantal tot onder de één op de tien. In plaats van het vervoer met taxibusjes vond vervoer met het reguliere openbaar vervoer plaats. Aan de hand van een medisch protocol voor de bedrijfsarts en een sociaal protocol voor Personeelszaken werd een duizendtal medewerkers opnieuw geïndiceerd voor het vervoer. Hierbij werd rekening gehouden met diverse reiscriteria, zoals een maximale reistijd van 75 minuten en maximaal één overstap.

  Dit is een van de 11 factsheets van voorbeelden van samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer, als bijlage opgenomen in de Eindrapportage, Samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer.

  Doel en doelgroepen

  Eén van de doelstellingen van de WSW is het bevorderen van de arbeidsbekwaamheid van arbeidsgehandicapten. Het is evident dat het vergroten van de zelfredzaamheid van deze WSW-werknemers in het (openbaar) vervoer hierbij een zeer goede ondersteuning biedt. Daarnaast werd deze verandering ingezet om de vervoerskosten te drukken.

  Meer informatie

  Jan Penders - Licom
  Telefoonnummer: 045 566 6600

  Guy Hermans - KpVV
  E-mail guy.hermans@kpvv.nl

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven