'Omgekeerde'; bundeling: Tarief Kleine Kernen

 • Productgroep:Download / Praktijkvoorbeeld
 • Soort:Gratis uitgave
 • Auteur:Marcel Slotema, Forseti
 • Datum uitgifte:12-02-2012
 • Druk:1
 • Artikelnummer:K-D12964
 
Gratis
 • Beschrijving

  Als het gaat om integratie van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer wordt vaak gefocust op het realiseren van een substitutie van doelgroepenvervoer naar openbaar vervoer. Met omgekeerde bundeling wordt

  het verschijnsel bedoeld dat (kleinschalig) openbaar vervoer wordt geïntegreerd in het doelgroepenvervoer. Er wordt taxivervoer ingezet in plaats van een lijnbus. Een redelijk bekende vorm hiervan is de belbus die op vele plaatsen in Nederland (en België) wordt ingezet. In Midden-Brabant (regio Tilburg-Waalwijk) draait al enkele jaren een pilot onder de naam ‘Tarief Kleine Kernen’ (TKK). Deze pilot is nu uitgebreid naar alle vier de samenwerkingsregio’s: Noordoost Brabant, regio ’s-Hertogenbosch, West-Brabant en Midden Brabant.

  Dit is een van de 11 factsheets van voorbeelden van samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer, als bijlage opgenomen in de Eindrapportage, Samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer.

  Doel en doelgroepen

  De provincie Noord-Brabant heeft binnen haar vervoergebied circa 150 kleine kernen die niet (volledig) ontsloten zijn met een lijndienst. Meestal gaat het dan om de zondagen en de avonden. De pilot Tarief Kleine Kernen (in Midden-Brabant) heeft hen geleerd hoe het bestaande regiotaxisysteem kan voorzien in de vraag naar openbaar vervoer.

  Meer informatie

  Tjeu Corbeij
  Telefoonnummer: 073 681 2812
  E-mail: mcorbeij@brabant.nl

  Guy Hermans - KpVV
  E-mail guy.hermans@kpvv.nl

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven