Instrumenten om overstap naar het openbaar vervoer te realiseren.

 • Productgroep:Download / Praktijkvoorbeeld
 • Soort:Gratis uitgave
 • Auteur:Marcel Slotema, Forseti
 • Datum uitgifte:12-02-2012
 • Druk:1
 • Artikelnummer:K-D12958
 
Gratis
 • Beschrijving

  Verschillende projecten zijn gestart met o.a. als doel een overstap te realiseren van het doelgroepenvervoer naar het reguliere openbaar vervoer. Sommige mensen hebben extra moeite om de werking van het openbaar vervoer te doorgronden. Om hen over die (figuurlijke) drempel te helpen, zijn diverse instrumenten inzetbaar. Zo kan het openbaar vervoer voor bepaalde doelgroepen gratis of goedkoper worden aangeboden of kunnen diverse communicatiemiddelen worden ingezet.

  Dit is een van de 11 factsheets van voorbeelden van samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer, als bijlage opgenomen in de Eindrapportage, Samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer.

  Doel en doelgroepen

  De ervaring leert dat er voor sommige mensen drempels blijven bestaan om in het openbaar vervoer te stappen. Dat kan komen doordat zij niet weten hoe het werkt en/of de eerste stap niet zelf durven te zetten. Dit factsheet presenteert een aantal instrumenten, dat door opdrachtgevers worden ingezet om deze drempels weg te nemen.

  Meer informatie

  Eind 2010 heeft KpVV ‘Op weg naar beter leerlingenvervoer: een brochure voor scholen’ gepubliceerd. Hierin staan diverse handreikingen voor scholen hoe zij bij kunnen dragen aan een betere kwaliteit van het vervoer dat voortkomt uit de Regelingen leerlingenvervoer. Het geven van ov-educatie is hiervan een van de voorbelden. Ga ook voor meer informatie www.ovmaatje.nl

  Ook voor ouderen en Wmo’ers zijn er diverse aanpakken. (zie Eindrapportage, Samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer voor meer informatie over o.a. OV-ambassadeurs en Mee op weg Zwolle)

  Guy Hermans - KpVV
  E-mail guy.hermans@kpvv.nl

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven