IMBOR-catalogus

Catalogus met tabellen objectgegevens

 • Productgroep:Download / Publicatie
 • Soort:Gratis uitgave
 • Druk:0
 • Artikelnummer:D3029

IMBOR staat voor Informatie Model Beheer Openbare Ruimte. Dit is het landelijke afsprakenstelsel om begrippen binnen de vakwereld van beheer openbare ruimte vast te leggen. Hierdoor spreekt iedereen die betrokken is bij het beheer van de openbare ruimte dezelfde ‘taal’. Dit verbetert de samenwerking, voorkomt het maken van fouten en bespaart kosten.

 
Gratis
 • Voor software-ontwikkelaars en informatiespecialisten zijn de IMBOR-tabellen met objectgegevens beschikbaar via de IMBOR-catalogus (Microsoft Acces-bestand). Download via deze webpagina de catalogus.
   

  Update: Patch IMBOR versie 1.2.04

  Vanaf april 2018 is de patch IMBOR versie 1.2.04 beschikbaar.
  Meer hierover leest u in 'Toelichting bij de patch – IMBOR versie 1.2.04' of op de webpagina 'Werken met IMBOR'.
   

  IMBOR-versie 1.2 

  Vanaf 1 december 2017 is het IMBOR versie 1.2 beschikbaar (versie 1.1 is hiermee vervallen). De nieuwe versie bevat tabellen met objectgegevens, waardenlijsten, definities en toelichtingen. Bij het gebruik van de IMBOR-catalogus zijn de volgende documenten van toepassing: 

   

  Samenhang en ontwikkeling

  Het IMBOR bevat de afspraken over de benamingen en definities van de beheergegevens die aan de objecten in de openbare ruimte gekoppeld kunnen worden. Ook de samenhang tussen die beheergegevens wordt in IMBOR beschreven, evenals de samenhang met het informatiemodel geografie (IMGeo). Het IMBOR is een praktische uitwerking van Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT / IMGeo).

  Kennisplatform CROW ontwikkelt het IMBOR in samenwerking met Geonovum en organisaties uit het werkveld van ‘beheer openbare ruimte’. Hierdoor is het afsprakenstelsel gemaakt voor praktisch gebruik in de praktijk van het beheer van de openbare ruimte.

  Meer weten?

  Naast de IMBOR-catalogus voor softwareleveranciers en informatiespecialisten is het complete informatiemodel met definities, toelichtende teksten en waardenlijsten opgenomen in de Online Kennismodule IMBOR.  

  Meer weten? Bekijk de IMBOR-themapagina. Heeft u vragen? Kijk op de helpdesk ondersteuningspagina of stel uw vraag met dit formulier.

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven