Gecombineerde aanbesteding OV-bureau Groningen Drenthe.

 • Productgroep:Download / Praktijkvoorbeeld
 • Soort:Gratis uitgave
 • Auteur:Marcel Slotema, Forseti
 • Datum uitgifte:12-02-2012
 • Druk:1
 • Artikelnummer:K-D12959
 
Gratis
 • Beschrijving

  Het kleinschalig busvervoer, Wmo-vervoer, Regiotaxi en leerlingenvervoer zijn voor heel Groningen en Drenthe gezamenlijk aanbesteed door alle gemeenten in Groningen en Drenthe en het OV-bureau Groningen Drenthe. Het OV-bureau beheert en ontwikkelt namens de provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen het busvervoer in de twee provincies. Het OV-bureau heeft het initiatief genomen om te komen tot een betere bundeling van verschillende vormen van collectief vervoer. Door het inschakelen van regionale vervoerbedrijven en het vergroten van de combinatiemogelijkheden willen de regio’s een hogere klanttevredenheid en efficiënter vervoer bieden. De overstap van doelgroepenvervoer naar toegankelijk openbaar vervoer is door een aantal maatregelen eenvoudiger gemaakt.

  Dit is een van de 11 factsheets van voorbeelden van samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer, als bijlage opgenomen in de Eindrapportage, Samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer.

  Doel en doelgroepen

  Het gecombineerd aanbesteden van een geïntegreerd vervoerconcept heeft twee hoofddoelen. Ten eerste nemen de vervoermogelijkheden voor alle inwoners toe door het kleinschalig OV uit te breiden en toegankelijker te maken. Speciale aandacht is er voor de huidige beperkingen van het openbaar vervoer, zoals toegankelijkheid, service en begeleiding. Ten tweede zou dit moeten leiden tot een efficiëntere inzet van middelen. De taxibussen voor het kleinschalige openbaar vervoer en het gemeentelijk Wmo- en leerlingenvervoer opereren op dezelfde schaal. Door het vervoer toegankelijker te maken voor senioren en leerlingen en de dienstregeling en service beter af te stemmen op deze doelgroepen worden randvoorwaarden gecreëerd om vervoerstromen te combineren en schaalvoordelen te behalen.

  Meer informatie

  Jesje Zijlstra
  Telefoonnummer: 0592 396 900
  E-mail: j.zijlstra@ovbgd.nl

  Guy Hermans - KpVV
  E-mail guy.hermans@kpvv.nl

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven