Vrijwilligersvervoer: Neede en Heerhugowaard

 • Productgroep:Download / Praktijkvoorbeeld
 • Soort:Gratis uitgave
 • Auteur:Marcel Slotema, Forseti
 • Datum uitgifte:12-02-2012
 • Druk:1
 • Artikelnummer:K-D12969
 
Gratis
 • Beschrijving

  De vrijwilligersvervoersdiensten in Neede en in Heerhugowaard zijn twee verschillende initiatieven die een aanvulling zijn op het openbaar vervoer en de Regiotaxi. Deze twee projecten bewijzen dat vervoer dat door vrijwilligers wordt gereden, mits de organisatie goed is geregeld, een volwaardig alternatief kan zijn voor het doelgroepenvervoer. Ze kunnen door de overheid worden gestimuleerd. Er bestaan diverse lokale vervoerinitiatieven met vrijwilligers. Deze vrijwilligers besturen voertuigen die eigendom zijn van een stichting of instelling en bieden vaak ook extra service ten opzichte van een taxichauffeur. Er is sprake van een gesloten vervoersysteem. Het vervoer vereist geen indicatie, maar alleen personen die lid zijn van deze stichting of woonachtig zijn binnen de instelling kunnen gebruik maken van het vervoer.

  Dit is een van de 11 factsheets van voorbeelden van samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer, als bijlage opgenomen in de Eindrapportage, Samenwerking op het gebied van doelgroepenvervoer.

  Doel en doelgroepen

  Personen die lid zijn van de vereniging kunnen gebruik maken van de vrijwilligersvervoersdientsen. Dat biedt een alternatief voor het doelgroepenvervoer en het kan ook ingezet worden om het wegvallen of het strekken van ov-lijnen te compenseren.

  Meer informatie

  Boy van der Berg (voorzitter buurtbus Neede)
  E-mail: info@buurtbusplusneede.nl
  Marieke Boon (coordinator vervoerproject Heerhugowaard)
  Telefoon: 072 576 7215

  Guy Hermans - KpVV
  E-mail guy.hermans@kpvv.nl

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven