Terugblik van het tweede BiKa Lunchcafé van 15 november

22-11-2021
De online BiKa Café’s die de fysieke bijeenkomsten van Platform Binnenstedelijke Kademuren (BiKa) tijdelijk vervingen, hebben een opvolger: het BiKa Lunchcafé. BiKa omdat het over binnenstedelijke kademuren gaat, lunch omdat het een uurtje tijdens de lunch betreft en café omdat er (digitale) interactie mogelijk is na iedere presentatie. Inmiddels hebben we het tweede café gehad.


De presentaties van het tweede BiKa Lunchcafé

In het tweede BiKa Lunchcafé van 15 november 2021 boden we opnieuw een podium aan drie sprekers:
  • Martin Kodde van Geodelta nam de deelnemers mee in de techniek van MODUPS, waarmee snel, precies en betrouwbaar de deformatie van een kademuur kan worden gemeten op basis van fotogrammetrie. Hierna deelde Martin meer over resultaten van metingen aan de Schinkelkade.
  • Vervolgens gaf Hans Kaljee, Gemeente Amsterdam, nadere toelichting op het programma kademuren en bruggen met nadruk op de bomen problematiek. Hij liet o.a. verschillende innovatieve methoden voor het behoud van bomen bij kademuurvernieuwing zien. Ook vertelde hij over een bomengroeiproef die momenteel uitgevoerd wordt.
  • Een mooi vervolg op de presentatie van Hans Kaljee was de presentatie van Janick Klompjan en Joppe Kreeftenberg. Zij legden hun afstudeeronderzoek uit bij Beens Groep, waarin ze opzoek gingen naar een nieuwe methode om kademuren te versterken of te vervangen terwijl bomen behouden kunnen blijven. Het advies wat werd gegeven betrof één voorkeursvariant.
Deelnemers van dit BiKa Lunchcafé zullen de presentaties van ons ontvangen en BiKa-leden kunnen de presentaties terugvinden op de BiKa ledenpagina onder ‘Terugblikken online BiKa cafés’.


Heb je suggesties voor volgende lunchcafés?

We organiseren het BiKa Lunchcafé eens in de twee maanden op maandag. In elk lunchcafé laten we innovatieve oplossingen en (afstudeer)onderzoeken zien. Het doel is om ervoor te zorgen dat lopende ontwikkelingen breed worden gedeeld en om iedereen de mogelijkheid te bieden daarop te reageren. In januari organiseren we het derde BiKa Lunchcafé en in maart het vierde lunchcafé. Hopelijk zien we kans elkaar in april of mei 2022 eindelijk weer fysiek te ontmoeten. Heb je voorstellen voor presentaties voor de volgende BiKa Lunchcafé’s? Laat het ons weten! Dat kan via platformbika@crow.nl

Kijk hier het tweede BiKa Lunchcafé terug.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven