Terugblik online BiKa-café: Resultaten 2020

08-02-2021
Het derde online BiKa Café werd uitgezonden vanuit ‘studio Kernhem’ bij CROW in Ede. Martijn van den Elzen en Jos Wessels waren aanwezig in de studio, de sprekers presenteerden deze keer vanaf hun eigen werkplek. Alles liep gelukkig soepel, een KPN storing had gelukkig geen vat op het BiKa Café. Ook de geluidsproblemen bij een van de presentatoren konden soepel en flexibel opgelost worden. Mooi dat de platform BiKa leden elke keer weer erin slagen een gewaardeerde bijeenkomst te organiseren. En leuk om na afloop in de chat en de mail te positieve berichten te vinden.
    

Protekta wint innovatieprijs met ‘koppelen van houten palen’

Het platform BiKa kon even stilstaan bij een mooie prestatie van één van onze leden!Protekta heeft de innovatieprijs op de InfraTech2021 voor productinnovatie gewonnen met “koppelen van houten palen”. Normaal zou dit bij onze bijeenkomsten tot een ovationeel applaus leiden, dat is online helaas niet goed te organiseren.
   

Resultaten Platform Binnenstedelijke Kademuren (BiKa) in 2020

De bijeenkomst had als centraal thema de resultaten van de activiteiten van 2020. De werkgroep Veiligheid heeft in oktober 2020 het resultaat gepresenteerd en dit resultaat is op de interne site voor de BiKa leden beschikbaar. De werkgroep Boomkaders, via Martijn van den Elzen en Dennis de Goederen, gaf een heel interessante inkijk in het leven van bomen. Beperkte ruimte voor het wortelpakket staat een gezonde groei in de weg en meer weetjes, die helpen om de toch wel verschillende werelden van boomexperts en constructeurs verder te verbinden. Belangrijk om een mooie, levendige, gezonde en veilige omgeving te creëren bij het opknappen van kademuren.

Mark Lodema presenteerde de factsheets monitoring en inspecties. Hij is al vanaf de start bij het platform betrokken en ook echt zeer betrokken. Naast een overzicht van de factsheets en enige inhoudelijke informatie, gaf Mark een doorkijkje naar wat er nog meer te gebeuren staat.

De werkgroep Verbeterde Input zal zorgen dat de factsheets tussen nu en twee maanden op de leden site van BiKa beschikbaar komen en vraagt iedereen om input voor aanvullingen en aanvullende factsheets. De behoefte bestaat om verder te zoeken naar praktische grenswaarden of signaalwaarden, zodat duidelijk wordt wanneer ingrijpen nodig is. De werkgroep uitvoering heeft informatie uit (vooral) Den Haag gebruikt om een aantal factsheets voor uitvoering te maken. Patricia Haltenhof liet zien welke sheets gemaakt zijn, hoe ze zijn opgebouwd en met voorbeelden liet ze ook de daadwerkelijke inhoud van de factsheets zien. De factsheets worden binnen twee weken op de leden site geplaatst. De factsheets zijn gestuurd naar verschillende gemeenten om te vragen om aanvullende gegevens en / of aanvullende factsheets. Informatie kan worden gestuurd, het platform zorgt dat uit de informatie factsheets worden gecreëerd.

En dan de werkgroep Schadevrij bouwen. Martijn Meulblok liet zien dat in de afgelopen twee maanden deze werkgroep een inhoudsopgave voor een aanvulling op het handboek Binnenstedelijke Kademuren heeft opgesteld. Gezien de (hoeveelheid) reacties hierop concluderen we dat deze inhoudsopgave voldoet aan de verwachtingen van de platform leden. Een knappe prestatie van deze enthousiaste werkgroep en een mooie aanvulling op de beschikbare kennis in het handboek.
  

Op 8 april 2021 online BiKa Café: energieopwekking

Voor komende tijd staan er voldoende activiteiten op de agenda. In ieder geval is op 8 april het volgende BiKa Café over energieopwekking met kademuren. Nogmaals de oproep om eventuele interessante voorbeelden aan te dragen voor presentatie. Eventueel voegen we andere innovatieve ideeën toe en wordt het thema energie kademuren en innovatie. Courage Tekent heeft geholpen om Platform BiKa en haar programma te visualiseren.

visual-programma-(1).jpg

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven