Nieuwe CROW-kencijfers parkeren en verkeersgeneratie in ASVV-online

31-07-2012

De CROW-parkeerkencijfers en CROW-kencijfers verkeersgeneratie zijn geactualiseerd en vanaf nu online beschikbaar via ASVV-online. Met de nieuwe kencijfers zijn publicaties 182, 256 en 272 niet meer verkrijgbaar in de CROW-webshop. Daarnaast is de Rekentool Verkeersgeneratie naar verwachting in november 2012 geüpdatet en uitgebreid met de nieuwe parkeerkencijfers. De huidige parkeerkencijfers in de ASVV-online zijn nu geüpdatet. De kencijfers verkeersgeneratie zijn in zijn geheel nieuw in de ASVV-online. De kencijfers verkeersgeneratie zijn tegelijkertijd ook afgestemd met de parkeerkencijfers. Via www.crow.nl/collectie-wegontwerp kan een abonnement op de ASVV-online worden afgesloten.

Met de nieuwe kencijfers zijn onderstaande publicaties niet meer verkrijgbaar in de CROW-webshop:

  • CROW-publicatie 182 ‘Parkeerkencijfers – Basis voor parkeernormering’
  • CROW-publicatie 256 ‘Verkeersgeneratie woon- en werkgebieden – vuistregels en kengetallen gemotoriseerd verkeer’
  • CROW-publicatie 272 ‘Verkeersgeneratie voorzieningen – kengetallen gemotoriseerd verkeer’

Naar verwachting verschijnt later dit jaar een CROW-publicatie met de nieuwe kencijfers parkeren en verkeersgeneratie.De nieuwe kencijfers hebben ook invloed op de CROW Rekentool Verkeersgeneratie. De tool maakte gebruik van de verouderde kencijfers en is om die reden niet meer toegankelijk op de CROW-website. CROW werkt aan een nieuwe rekentool waarin naast de kencijfers verkeersgeneratie ook de nieuwe parkeerkencijfers zijn verwerkt. Naar verwachting is de nieuwe rekentool in november 2012 gereed.

CROW is het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Een not-for-profitorganisatie waarin overheid en bedrijfsleven samenwerken aan het ontwikkelen, verspreiden en beheren van praktisch toepasbare kennis voor beleidsvoorbereiding, planning, ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven