CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Rekentool Verkeersgeneratie geactualiseerd en uitgebreid met parkeerkencijfers

30-05-2013

De Rekentool Verkeersgeneratie is geheel vernieuwd met de nieuwe kencijfers uit CROW-publicatie 317 ‘Kencijfers parkeren en verkeersgeneratie’, uitgebreid met de parkeerkencijfers en vanaf vandaag online te raadplegen. Neem nu een abonnement op de Rekentool.

Met de digitale Rekentool Verkeersgeneratie en Parkeren kan eenvoudig en snel de parkeerbehoefte berekend worden. Zo zijn er extra calculatiemogelijkheden toegevoegd (denk aan halen en brengen bij basisscholen en kinderdagverblijven) en zijn de berekeningen gebonden aan locaties. Vanaf augustus 2013 kunnen de cijfers ook als ‘eigen standaardwaarde’ worden ingevoerd. Deze cijfers kunnen per regio, stad of kern verschillend zijn. Zoals een hoger percentage fietsgebruik of autobezetting. Dankzij deze wijzigingen en aanvullingen leiden de uitkomsten tot een betere aansluiting op de dagelijkse praktijk.

Bent u verantwoordelijk voor het doorberekenen van de parkeerbehoefte? Neem nu een abonnement op de digitale Rekentool Verkeersgeneratie en Parkeren.

Interesse in CROW-publicatie 317 ‘Kencijfers parkeren en verkeersgeneratie’?

In deze publicatie worden de kencijfers voor ongeveer honderd bestemmingen beschreven. Deze zijn onderverdeeld in de groepen wonen; werken; winkelen en boodschappen; sport, cultuur en ontspanning; horeca en (verblijfs)recreatie; gezondheidszorg en (sociale) voorzieningen; onderwijs. Bestel hier CROW-publicatie 317 ‘Kencijfers parkeren en verkeersgeneratie’ in onze webshop. Deze publicatie wordt ook online aangeboden in Kennismodule Parkeren. Neem nu een abonnement op deze kennismodule.

Scroll naar boven