CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

KpVV publiceert handleiding ‘Inzet van verkeersregelaars bij evenementen’

22-05-2013

De publicatie 'Inzet van verkeersregelaars bij evenementen' geeft een beeld van de verantwoordelijkheden van de gemeente en een concreet stappenplan om tot een keuze over de inzet te komen.

Evenementen trekken steeds meer bezoekers en het daarmee gepaard gaande verkeersaanbod heeft vaak consequenties voor de verkeersafwikkeling in de wijde omgeving. Ook stellen we tegenwoordig hogere eisen aan de veiligheid, zowel van de verkeersregelaar zelf als van de weggebruikers. Vooral als het gaat om verkeersregelaars bij evenementen zijn nog niet alle nieuwe regels en mogelijkheden bij alle betrokkenen bekend. Dat leidt tot verwarring, extra werk en het komt de verkeersveiligheid niet ten goede.

Handleiding met concreet stappenplan

Het KpVV heeft, i.s.m. CROW, een handleiding uitgebracht met een overzicht van de laatste regelgeving en de mogelijkheden wat betreft de inzet van verkeersregelaars bij evenementen. Een concreet stappenplan geeft aan in welke situatie je wel of niet en op welke manier je van vrijwillige verkeersregelaars gebruik maakt.

http://www.kpvv.nl/KpVV/Verkeersregelaars

Scroll naar boven