CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Samenwerking CROW voor kennis over de 1,5-meter samenleving

18-05-2020

CROW werkt samen met onder andere de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Stadswerk aan het verantwoord openstellen van de openbare ruimte in een 1,5 meter samenleving.

Hiervoor gaan we samen praktijk voorbeelden en ervaringen bij gemeenten en andere overheden ophalen en deze op een centrale plek ontsluiten. Door slim kennis te delen hoeft dan niet het wiel steeds opnieuw uitgevonden te worden.

Sinds enkele weken is het gebruik van de openbare ruimte weer aan het toenemen. Na de eerste versoepeling van de coronamaatregelen gaan mensen er vaker op uit en wordt het steeds drukker op straat. Aan het publiek wordt nog steeds gevraagd om 1,5 meter afstand te houden. Er moet daarom goed worden gekeken naar de mogelijkheden om samen ruimte te maken. Niet alleen de openbare ruimte weer in gebruik te kunnen nemen, maar ook om houden van een veilige afstand te stimuleren en realiseren.

In de komende weken zullen VNG, Stadswerk en CROW als kennis- en samenwerkingspartners concrete input, ervaringen en voorbeelden bij gemeenten en andere overheden ophalen en delen. Tegelijk zal een groep deskundigen de verzamelde maatregelen verder onderzoeken en ontwikkelen. Alle opgehaalde kennis delen we op  www.maaksamenruimte.nl  Op deze manier kunnen we samen ruimte maken door anderhalve meter!

 

Scroll naar boven