CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Herziening ‘Handboek hout in de GWW’ binnenkort van start

03-02-2020

De wereld is veranderd. Toenemende aandacht voor duurzaamheid kan leiden tot toenemend gebruik van hout. Veroudering van onze huidige constructies vraagt om slimme reparatie- en renovatiemethoden. Bovendien kan gebruik van digitale mogelijkheden leiden tot andere werkprocessen.

HoutHet ‘Handboek hout in de GWW’ (CUR 213) stamt uit 2003, goede redenen dus om te starten met de herziening van dit  handboek.
 
De herziening van het handboek moet ertoe leiden dat up-to-date informatie over houtconstructies en details beschikbaar komt. Houten constructies in de GWW, die met deze nieuwste inzichten worden ontworpen, hebben een betere prijs/kwaliteit-verhouding, langere levensduur en een betere milieuscore. Het handboek zal in digitale vorm verschijnen en mogelijk ook in boekvorm. Het moet een handboek worden voor ontwerpers, constructeurs en inspecteurs. Het handboek kan dienen als referentie voor contracten en als “cursusboek” voor opleidingen in de bouw.
 
Het ‘Handboek hout in de GWW’ wordt opgesteld door CROW, het Centrum Hout, RWS, decentrale overheden en marktpartijen. Daarvoor richt CROW een werkgroep op met vertegenwoordigers van deze partijen en een klein comité dat het meeste werk verzet. De financiering van het project is gedeeltelijk rond. De bijdragen van gemeenten en RWS zijn zeker gesteld, de bijdrage van provincies en marktpartijen nog niet. De werkgroep en het comité zijn nog niet volledig bemenst. Belangstellenden kunnen zich – liefst voor 15 februari 2020 – aanmelden bij CROW: Jos.Wessels@crow.nl.
 

Scroll naar boven