CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Nieuwe energie op aanbesteden

07-10-2019

CROW heeft Joost Fijneman aangetrokken om de sector nog beter te kunnen bedienen op het vlak van aanbesteden. Joost is al 20 jaar actief op het gebied van Aanbesteden en Contracteren in de bouw en infra. Eerst als bedrijfsjurist bij het toenmalige Grontmij en vanaf 2007 bij Bouwend Nederland, onder meer als oprichter en manager van de Stichting Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra.

JoostJoost heeft in CROW de perfecte plek gevonden om de aanbestedingspraktijk te verbeteren. ‘Veel opdrachtgevers willen dolgraag innovatieve en duurzame oplossingen. Maar door de manier waarop de aanbestedingsregels toegepast worden, lukt dit vaak niet. Marktpartijen op hun beurt willen zich graag onderscheiden met nieuwe en circulaire oplossingen. Maar door de aanbestedingspraktijk krijgen ze daartoe maar zelden de kans.’ Toch zijn er volop voorbeelden in het land die laten zien dat het ook anders kan. CROW kan de kennis en ervaring van die voorbeelden voor de sector toegankelijk maken. ‘Mijn doel is om de barri√®res weg te nemen die bij aanbestedingen ervaren worden. Daarbij helpt de onafhankelijkheid en de deskundigheid van CROW enorm.’

Joost gaat direct voortvarend van start. Zo leidde hij als dagvoorzitter het congres ‘Aanbesteden in 2030’ van Bouwend Nederland en Techniek Nederland op 1 oktober in het Spoorwegmuseum in Utrecht. En vertelde hij op 3 oktober, op uitnodiging van MKB Nederland over de mogelijkheden van Bouwteamaanbestedingen tijdens de Marktdag Aanbesteden Achterhoek in Ulft.

Scroll naar boven