CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

CROW Basisspecificaties 2018 gepubliceerd

18-12-2018

Op 1 december heeft CROW de ‘CROW Basisspecificaties 2018’ gepubliceerd op het Linked Data Platform. Daarmee zijn alle technische bepalingen uit de Standaard RAW Bepalingen 2015 en de RAW Catalogus Bepalingen 2015 nu als specificaties beschikbaar. De RAW Resultaatsbeschrijvingen maken daar op dit moment nog geen deel van uit.

Linked dataWat kunt u met de CROW Basisspecificaties 2018?

  • Deelnemers aan ProContract kunnen hiermee een contract opstellen voor UAVgc, desgewenst in combinatie met uw eigen data. Vervolgens kunnen alle partijen die aan het project werken, zoeken in de CROW Basisspecificaties 2018. Op één centrale plek vinden ze informatie over bijvoorbeeld het afleiden van eisen of het plannen van verificatie en validatie.
  • Voor alle werkzaamheden binnen RAW projecten waarbij u nu het boekwerk met de Standaard RAW Bepalingen 2015 openslaat om informatie te zoeken, kunt u dat zoekwerk nu automatiseren binnen uw applicaties. Bijvoorbeeld voor het opstellen van digitale keuringsplannen.
 

Graag willen we samen met u in pilots gaan onderzoeken welke  toepassingen van de CROW Basisspecificaties 2018  er nog meer zijn. Op basis  van uw ideeën  en informatiebehoefte toetsen we  onze data, leren wij wat de meerwaarde is van onze datasets en hoe wij de CROW Basisspecificaties 2018 verder kunnen ontwikkelen. Daarom nodigen we u uit om samen met CROW verder te werken aan de CROW Basisspecificaties 2018, zodat de data daadwerkelijk (her)gebruikt kan worden in alle levensfases van het object.

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Mark Hofstede (06 - 206 538 35) of Elisabeth Klören (06 - 206 561 59). Zij zijn ook per e-mail bereikbaar via helpdesk@crow.nl.

Scroll naar boven