CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Terugblik eerste editie Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren

26-04-2016

Dagvoorzitter Rogier Rijkers (CROW) heette op 21 april 2016 ruim 230 gww-professionals van harte welkom bij de succesvolle eerste editie van het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren in Stadion Galgenwaard, Utrecht. Op het congres stond de weerbarstige praktijk van aanbesteden en contracteren en de verbinding tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers centraal. 

In de ochtend een gesprek over het grootste infrastructurele project in de geschiedenis van Den Haag: de Rotterdamsebaan-boortunnel bij Den Haag, pittige discussies tijdens het Nationale Aanbestedingsdebat en een inspirerend levensverhaal van zwemkampioen Maarten van der Weijden. In de middag eerlijke meningen tijdens de parallelsessies. Zoals onder andere de sessie over Past Performance: wat als een aannemer een gemeente beoordeelt op basis van Past Performance? Lees de blog over dit onderwerp van Sander Lubberhuizen, Gemeente Apeldoorn.   
 
Tevens verscheen op www.aanbestedingscafe.nl een artikel over de Rotterdamsebaan: 'Vooruitstrevende aanbesteding Rotterdamsebaan'En het artikel ‘Als je te laag inschrijft, moet je op de blaren zitten’ over de gevoerde discussie tijdens het congres over de problematiek van vechtcontracten en prijsduiken. Waardoor komt het en welke oplossingen zijn er denkbaar? 

Bekijk de presentaties van de parallelsessies op de congreswebsite. 

Scroll naar boven