Kennismodule Onkruid en verhardingen

 • Productgroep:Kennismodule
 • Soort:Abonnement
 • Vakgebied(en):Openbare ruimte
 • Eenheid:User per jaar
 • Thema: Onkruid en verhardingen

De Online Kennismodule Onkruid en verhardingen biedt actuele ontwerpvoorbeelden voor onkruidwerende verhardingen. Deze ontwerpvoorbeelden bieden ontwerpers, bestekschrijvers en beheerders inspiratie en richtlijnen hoe onkruidproblemen te voorkomen, hoe de juiste materiaalkeuze en detailinrichting te maken en hoe een goede procesgang verankerd kan worden in de organisatie.

 
€ 60,00
excl. 21% btw
Abonnement:
Jaar
Dit abonnement wordt automatisch verlengd.
 • De ontwerpvoorbeelden zijn opgenomen in de Kennismodule Onkruid en verhardingen in de vorm van factsheets. Deze geven inzicht in kansen bij planontwikkeling, kansen bij technisch ontwerp en beheer en verankering in beleid en proces. Ze ondersteunen bij het zoeken van geschikte maatregelen en voorzieningen. Dit vergemakkelijkt de keuze voor een bepaalde maatregel of verhardingssoort op een bepaalde locatie of gebiedstype. 

  Gifvrije onkruidbestrijding

  Per spuitseizoen 2016 moeten gemeenten overstappen op niet-chemische onkruidbestrijding op verhardingen. Vanaf dat moment is het verboden om gif te spuiten op straten, speeltuinen en wegen. De Online Kennismodule Onkruid en verhardingen biedt handvatten om stil te staan bij mogelijkheden om onkruidwerend te ontwerpen en zo te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen omtrent niet-chemische onkruidbestrijding.
   
  Daarnaast vindt u in deze factsheets voorbeeldoplossingen die vaak al in de praktijk zijn toegepast en getoetst. De aangereikte oplossingen zijn bedoeld als voorbeeld en inspiratiebron om te implementeren in ontwerp, inrichting en bestekken.

  Tien factsheets

  In eerste instantie brengt CROW in de Kennismodule Onkruid en verhardingen tien factsheets met ontwerpvoorbeelden uit. Deze factsheets bieden alle bekende informatie over een ontwerpvoorbeeld. In de loop van het jaar worden nog 13 factsheets met ontwerpvoorbeelden gepubliceerd.

  Lees over de voordelen van het werken met kennismodules. Wilt u de kennis online toegankelijk maken voor meerdere gebruikers? In het bestelproces kunt u het aantal gebruikers aangeven. Een licentie is geldig voor 1 jaar.

Het Informatie Model Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) is het landelijke afsprakenstelsel om begrippen over objecten in de openbare ruimte en hun relevante kenmerken vast te leggen. Lees meer over het informatiemodel.  
Scroll naar boven