Kennismodule Beeldkwaliteit Wooncomplexen

 • Productgroep:Kennismodule
 • Soort:Abonnement
 • Vakgebied(en):Openbare ruimte
 • Eenheid:User per jaar
 • Thema: Beeldkwaliteit

Als verantwoordelijke voor de kwaliteit van wooncomplexen weet u hoe belangrijk het schoon, heel en veilig houden van wooncomplexen is. Samenwerking van corporaties, bewoners, aannemers en beheerders is hierbij erg belangrijk. Deze samenwerking is soms lastig doordat de beleving van wat schoon, heel en veilig is verschillend wordt beleeft door verschillende bewoners. Ook aannemers en beheerders hebben vaak uiteenlopende gedachten hierover. Voor AEDES leden is de online versie van de kwaliteitscatalogus gratis.

 
€ 71,00
excl. 21% btw
Abonnement:
Jaar
Dit abonnement wordt automatisch verlengd.
 • Bent u lid van AEDES? Bestel dan hier gratis de online versie van de kwaliteitscatalogus.

  De kwaliteitscatalogus wooncomplexen biedt u een systematiek om de kwaliteit van onderhoud en beheer te uniformeren en objectief meetbaar te maken om hiermee gezamenlijk tot afspraken over de kwaliteitsambitie te komen.  

  De Kwaliteitscatalogus wooncomplexen is beschikbaar als een schriftelijke en een online versie. De online versie, opgenomen in de CROW online kennismodule, kunt u op deze pagina bestellen.

  Lees hier de voordelen van een abonnement op een CROW Online Kennismodule.

  Deze kennismodule bevat de online versie van de kwaliteitscatalogus wooncomplexen die in 2018 is opgesteld in opdracht van Aedes Vereniging van Woningcorporaties. Deze kennismodule biedt de mogelijkheid om de beeldmeetlatten (63 stuks) te bekijken, eigen sets van beeldmeetlatten samen te stellen, en de foto's, beschrijvingen en eisen te kopiëren naar Word voor gebruik in o.a. beleidsdocumenten en schouwformulieren.
  De kwaliteitscatalogus is voor woningcorporaties een praktisch instrument om gezamenlijk ambities te bepalen voor de gewenste onderhoudskwaliteit van wooncomplexen, en om het gerealiseerde onderhoudsniveau te meten, te monitoren en hierover te communiceren met beheerders, bewoners, corporatiebestuurders en aannemers.

  Deze catalogus is een uitbreiding op de Kwaliteitscatalogus openbare ruimte die inmiddels door bijna alle gemeenten wordt toegepast voor het beheer van hun buitenruimte.

  De kwaliteit wordt beschreven door middel van beeldmeetlatten bestaande uit foto’s, beschrijvingen en normen (zie onderstaand voorbeeld). Hiermee wordt de gerealiseerde onderhoudskwaliteit objectief meetbaar. Het resultaat staat dus centraal (bijvoorbeeld het schoonmaakniveau) en niet  de inspanning (zoals het aantal schoonmaakrondes).
  update

Scroll naar boven