Kenniscoach Arjan Visser

Mijn focus ligt op het overdragen van kennis over nieuwe werkmethodieken en bouwcontracten in de gww sector. Het leuke daarvan is dat ikzelf ook altijd bijleer, ik ontvang ook kennis en ervaring van anderen. Dat is voor mij een belangrijke drijfveer om kennis over te dragen in welke vorm dan ook. Gewoon in een gesprek, terwijl ik les geef, of in deze nieuwe rol: kenniscoach.

Markt, tenzij

Veel opdrachtgevers hebben gekozen voor het regisserend opdrachtgeverschap of gaan dat doen, onder druk van de trend en/of bezuinigingen. Het wáárom van deze keuze, de consequenties daarvan voor mens en organisatie én de uitwerking interesseert me al een jaar of tien. In de tijd dat Bert Keijts het 'markt tenzij’-principe over ons afkondigde was ik zelf nog inhoudelijk actief met asfalt bezig bij Rijkswaterstaat. De zorg, die ik toen had, dat de inhoudelijke kwaliteit achteruit zou hollen ervaar ik ook bij organisaties die nu het roer omgooien. Alleen zijn we nu stappen verder dan in 2004 en kan ik met mijn opgedane ervaringen, onder andere bij RWS ook andere organisatie helpen.

Verschillende perspectieven

Er is nog steeds het nodige onbegrip en wantrouwen tussen organisaties die samenwerken in de bouw. Het helpt daarbij dat ik zelf, naast mijn werkervaring bij RWS ook in de aannemerij en bij een ingenieursbureau heb gewerkt. Daardoor heb ik goed inzicht in de verschillende rollen en belangen en kan ik, op basis van eigen ervaringen, mensen en organisaties een spiegel voorhouden en ze helpen inzicht te krijgen in elkaars perspectief.

Contact

Arjan Visser

Projectmanager

Bel of mail met