Met trots presenteren wij: www.ndovjaarverslag.nl 8 aug 2017

  Het jaar 2016 stond voor NDOV in het teken van transitie. GOVI en NDOV zijn samengevoegd onder de vlag NDOV en het penvoerder- en budgethouderschap van de Provincie Noord-Holland is overgedragen naar het onafhankelijk kennisinstituut CROW. Deze transitie is het gevolg van een verschuiving in de focus van NDOV. Waar de aandacht van het voormalige GOVI voornamelijk gericht was op DRIS, richt NDOV zich nu voornamelijk op het inwinnen, beheren en vrijgeven van data die betrekking heeft op ov-informatie.

  Nico van Paridon, stuurgroep voorzitter: “De kracht van NDOV is dat ze mensen samenbrengt. Of het nu vervoerders, DRIS-leveranciers of bestuurders zijn. Samen verbeteren we continu de kwaliteit van ov-informatie. Deze manier van werken is belangrijk in een speelveld dat continu verandert. Dit jaarverslag laat onze inspanningen en resultaten zien van het afgelopen jaar. De platformfunctie van NDOV en de faciliterende rol die ze speelt op gebied van kennisdeling willen we ook komende jaren verder vormgeven. Er zijn het afgelopen jaar mooie stappen gemaakt op dit gebied door de synergie te zoeken met onze penvoerder en kennispartner CROW.”

  CROW-NDOV heeft solide resultaten neergezet het afgelopen jaar. Zo worden brongegevens voor reisinformatie sinds april 2016 officieel beschikbaar gesteld als open data, groeide het aantal DRIS-displays naar zo’n 6000 en werd het afhandelen van incidenten steeds effici├źnter. Via het NDOV-dashboard en maandelijkse rapportages is inzichtelijk gemaakt wat de kwaliteit is van de brondata die vervoerders beschikbaar stellen aan de markt. Via het best in class principe worden ze ge├»nspireerd en uitgedaagd om kwaliteitsslagen te maken.
   
  De resultaten van zijn samengevat in een online publicatie: www.ndovjaarverslag.nl 
  We wensen u veel kijk- en leesplezier!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW