De meest gelezen blogs in 2012 5 jan 2013

  door Friso Metz

  Aan het begin van het nieuwe jaar is het opnieuw tijd om terug te blikken. Het KpVV weblog reisgedrag is nu 1 jaar en 7 maanden oud en bevat 63 blogposts. M.a.w. om de om de 1,3 week een nieuw bericht.

  In dit laatste blog van dit jaar blik ik kort terug op 2012.

  De populairste berichten
  Dit is de top 10 van meest gelezen blogs:
  1. De 4 p’s: waarom marketing en branding belangrijk zijn (2011)
  2. Wie is de doelgroep (2014)
  3. Meer resultaat met de beïnvloedingspripes van Cialdini (2011)
  4. Uitverkoop (2011)
  5. De menselijke maat in mobiliteitsmanagement in 9 stappen
  6. Hoe slim is een mobiliteitsbudget 
  7. Reducing car use –just do it (2011)
  8. Helpen argumenten bij gedragsverandering?
  9. 12 menselijke principes als basis voor beïnvloeding
  10. 15 vriendelijke verzoeken van ov-reizigers
   

  Minder posts, meer bezoekers

  Begin 2012 is de frequentie waarop er nieuwe posts kwamen op dit weblog, teruggebracht van eens per week naar eens per 2 weken.  Uit de statistieken blijkt dat het bezoek aan het weblog is verdubbeld. En het aantal mensen dat de site bezocht is ruim verdubbeld: van 3250 naar 8420. Het weblog een plek is geworden waar lezers terugkomen. Bijna eenderde van de bezoekers komt nog eens terug op het weblog. Dat blijkt ook uit de bovenstaande top-10: De helft van de blogs is in 2011 geschreven. Eerder geschreven artikelen voldoen nog steeds aan een behoefte.

  Voor het KpVV is bloggen een nieuw verschijnsel. In de ontdekkingsreis naar hoe bloggen werkt, bevestigt dit de beelden die we vooraf hadden. Bloggen is een mooie manier om snel en flexibel in te spelen op de behoefte om kennis en informatie te delen. Tegelijkertijd is het een mooie manier om kennis te borgen.

  Met volle tevredenheid blik ik dan ook terug op een mooi blogjaar. Volgend jaar gaan we weer door met bloggen en hoop ik je opnieuw te inspireren met theorie en praktijk van gedragsbeïnvloeding. Uiteraard sta ik open voor ideeën en feedback.
   
  Maar vooral wens ik je een hele fijne kerst toe en zie je in het nieuwe jaar graag terug op dit weblog en bij het KpVV!


  Friso Metz werkt bij het Kennisplatform Verkeer en Vervoer en deelt kennis over mobiliteitsmanagement en het beïnvloeden van reisgedrag.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW