Meest gelezen blogs 2015 18 dec 2015

  Het is inmiddels een traditie om aan het eind van het jaar een overzicht van de tien meest gelezen blogs te posten. Ook dit jaar zijn we weer in de webstatistieken gedoken.

  2015 was voor ons het jaar van de nieuwe website. In 2011 terug begon redacteur Friso Metz een weblog over reisgedrag, waar hij eigen blogs en bijdragen van gastbloggers postte. De weblog werd een verzamelplaats van nieuwe ideeën, toegankelijke kennis en praktijkvoorbeelden, en werd al snel populair.

  In 2015 is de weblog geïntegreerd in het CROW-platform Mobiliteit en Gedrag. Daarmee is het onderwerp iets verbreed, en worden er naast blogs ook korte nieuwsberichten gepubliceerd. Naast de redactie kwam er ook een redactieraad; een groep experts uit het vakgebied die ons met goede ideeën en inhoudelijke kennis bijstaat.

  Voor de redactie was het natuurlijk spannend; gaat alles technisch goed? Hebben we de juiste basisinformatie om ook lezers zonder gedragsachtergrond op weg te helpen? En vooral; weten onze lezers de nieuwe site te vinden? Opeens hadden we net iets andere zoekwoorden en kwamen we net iets anders uit de verf in zoekmachines. Dat heeft invloed op de resultaten, want ervaring leert dat veel lezers ons vinden als ze informatie zoeken over een bepaald onderwerp.

  We zullen jullie niet langer in spanning houden; dit is onze top tien uit 2015!

  10.   De OV-studentenkaart is het grootste experiment met gratis ov, betoogden we. De vraag of studenten blijven reizen na hun afstuderen, trok 247 lezers.

  9.    Het Deense Midttrafik maakte opnieuw een supercool filmpje om reizigers de bus in te lokken. Deze must-see trok 248 lezers.  

  8.       Diverse doelgroep? Ga segmenteren! Een uitgebreide uitleg hierover trok 272 lezers.

  7.       Deze klassieker over Cialdini belandt elk jaar in de lijst. In 2015 lazen 316 bezoekers de blog.

  6.       Guerillamarketing is zeker niet agressief. In 2015 hebben 449 lezers zich ongetwijfeld vermaakt met deze blog, en met de bijbehorende foto's.

  5.    Gerard Tertoolen beloofde een blog met een happy end en trok 491 lezers.  

  4.     Kun je mensen laten stoppen met chips eten? 517 Lezers weten nu meer over ons onbewuste brein.

  3.     Heeft u al goede voornemens voor 2016? Na het lezen van deze blog begrijpt u hoe lang het duurt om dit nieuwe gedrag aan te leren. Hij trok 586 lezers in 2015. 

  2.     De oudste blog in de lijst heeft zijn eigen marketing in elk geval prima voor elkaar en trok 1307 lezers. 

  1.      En dit jaar een nieuwe nummer een, met het gedragsmodel van Fogg. 1507 lezers. Champagne! 

  Team_Singapore_fireworks_display_from_Singapore_Fireworks_Festival_2006.jpg

  Wij wensen al onze lezers hele fijne feestdagen en een gelukkig, mobiel en leerzaam 2016. Ook komend jaar zullen wij verder gaan met bloggen. U bent welkom om te reageren op de blog of op LinkedIn, maar ook als gastblogger of met een persbericht.

  -Door de redactie-

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW