SWOV zoekt proefpersonen voor wandel- of rijsimulator 13 sep 2017

  Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wil meer weten over hoe automobilisten en voetgangers kijken en zich gedragen in een virtuele wegomgeving. Voor dit onderzoek zoekt SWOV automobilisten en voetgangers.

  Eyetracker

  Deelnemers rijden of lopen als automobilist of voetganger een bepaald traject in een virtuele omgeving. Automobilisten doen dat via een rijsimulator met schermen of een rijsimulator met een virtual-reality bril (VR-bril), deelnemende voetgangers krijgen een VR-bril op. Tijdens de virtuele rit of wandeling wordt met een eyetracker geregistreerd waar de deelnemers naar kijken. Na afloop vullen de deelnemers een vragenlijst in.

  Geen zeeziekte

  Het onderzoek vindt op een werkdag of -avond plaats bij ingenieursbureau Movares in Utrecht en duurt ongeveer drie kwartier. SWOV zoekt deelnemers die achttien jaar of ouder zijn, een half uur kunnen staan, geen bril dragen (lenzen kunnen wel), en niet gevoelig zijn voor wagenziekte of zeeziekte. Deelnemers die als automobilist mee willen doen aan het onderzoek, moeten in bezit zijn van een rijbewijs en minimaal 3000 kilometer per jaar rijden.

  Aanmelden

  Aanmelden kan via het mailadres simulator@swov.nl. Vermeld daarbij uw leeftijd, naam, telefoonnummer en of u zich wilt aanmelden als automobilist of voetganger. Deze gegevens worden alleen gebruikt om contact met u te leggen en na afloop vernietigd. De onderzoeksgegevens worden anoniem verwerkt. Deelnemers aan het onderzoek ontvangen na afloop een VVV- cadeaubon van 25 euro.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW