Fietsersbond wil snorfiets naar rijbaan 8 sep 2017

  De Fietsersbond pleit voor de mogelijkheid om snorfietsen naar de rijbaan te verplaatsen. Het voorstel ligt inmiddels bij de Tweede Kamer.

  “Snorfietsen rijden in overgrote meerderheid harder dan is toegestaan, maken lawaai, stinken en zijn te breed. Ze horen niet thuis op het fietspad. Vooral in Amsterdam is er sprake van een grote overlast van de snorscooters,” zegt de Fietsersbond in haar persbericht. De bond ondersteunt het definitieve voorstel om snorfietsen op bepaalde plaatsen met helm naar de rijbaan te verplaatsen dat minister Schultz op 10 juli publiceerde van harte en roept leden van de Tweede Kamer op om voor het voorstel te stemmen.

  Hinderlijk

  De Amsterdamse fietsers, de gemeente Amsterdam en de Fietsersbond vragen al jaren om landelijke maatregelen. Dat de overlast in Amsterdam het grootst is blijkt ook uit de Fietsstadenquete die de Fietsersbond in het voorjaar organiseerde; Op de vraag hoe hinderlijk brommers en scooters op het fietspad waren gaf de Amsterdamse fietser een gemiddelde score van 1,4 op een 5 puntsschaal (1 is heel hinderlijk, 5 niet hinderlijk). Deze score is beduidend slechter dan in andere gemeenten.

  Nadere vragen

  Na veel discussies vroeg een meerderheid van de Tweede Kamer aan de minister om het mogelijk te maken snorfietsen met helm naar de rijbaan te verplaatsen. De commissie Infrastructuur en Milieu van de Kamer besloot 7 september nadere vragen over het wetsvoorstel aan de minister te willen stellen in een schriftelijk overleg.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW