Automobilisten A27 gaan spitsmijden 27 sep 2017

  Rijkswaterstaat werkt aan de A1 en de A27. De actie Slim A27 moet ervoor zorgen dat automobilisten de spits gaan mijden.

  Rijkswaterstaat werkt op dit moment aan de verbreding van de A27 en A1 tussen Utrecht-Noord, knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Om de overlast voor het verkeer en de omgeving in de komende periode te beperken, worden er verschillende maatregelen genomen. ‘Slim op de A27’ is één van de maatregelen, en is onderdeel van het programma Beter Benutten Metropoolregio Amsterdam (MRA). De werkzaamheden op de A27 en de A1 worden tussen juli 2017 en december 2018 uitgevoerd.    

  Geld en punten

  Slim op de A27 is op zoek naar automobilisten die tijdens de spits de A27 gaan mijden. Dit kan door bijvoorbeeld voor of na de spits te vertrekken, thuis te werken of de auto te laten staan en de fiets of het openbaar vervoer te nemen. Deelnemers ontvangen een geldelijke beloning wanneer zij tussen 6.30 uur en 9.30 uur de A27 tussen Stichtse Brug en Utrecht-Noord en de N417 tussen Hilversum en Utrecht-Noord mijden. ’s Avonds ontvangen de deelnemers punten wanneer zij tussen 15.30 uur en 18.30 uur de A27 tussen Eemnes en Stichtse Brug mijden. De punten kunnen ingewisseld worden voor kortingen en producten.

  Kenteken

  Tussen mei en juli 2017 is een verkeersonderzoek gedaan met ANPR-camera’s. Op basis van deze gegevens zijn kentekens geselecteerd die regelmatig over de A27 rijden. Deze automobilisten hebben een uitnodiging ontvangen. Automobilisten die wel regelmatig over de A27 rijden maar geen uitnodiging ontvangen hebben, kunnen online kijken of ze in aanmerking komen om mee te doen. Er kunnen maximaal 600 deelnemers aan de actie meedoen.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW