Leidse leasefiets voor 9 piek per maand 21 sep 2016

  Veelgehoorde klacht over fietsen; ze gaan snel stuk. Een Leidse start-up heeft daar wat op bedacht; lease een fiets en je hoeft nooit meer naar de fietsenmaker.

  De band is lek, de koplamp doet het niet en er zit weer speling op het balhoofd. Fietsen zijn kwetsbaar, en dan vooral stadsfietsen. Die zijn vaak al wat ouder en er wordt niet altijd voorzichtig mee omgesprongen, maar veel stadsbewoners kunnen geen dag zonder. In Leiden hoeft dat niet meer; daar kunnen bewoners voor negen euro per maand een stadsfiets leasen bij EasyFiets.

  Opgeknapte barrels

  Oprichters Kasper en Robbert knutselden in hun studietijd al aan fietsen. Toen Robbert twintig oude fietsen in handen kreeg, ontstond het idee voor een leasebedrijf. Ze mailden een aantal vrienden en binnen de kortste keren waren ze de twintig fietsen kwijt, vertellen ze in een interview. Alle leasefietsen zijn eigenhandig opgeknapte barrels. EasyFiets heeft onder andere veel klanten onder studenten. De eigenaars hebben plannen om komend jaar uit te breiden naar ‘een andere stad’.

  Flink fietsen

  De gemeente Leiden wil met haar fietscampagne Flink Fietsen meer bewoners op de fiets krijgen. De service van EasyFiets sluit daar naadloos bij aan. Naast leasefietsen biedt EasyFiets ook betaalbare huurfietsen, waaronder kinderfietsen. Parkeren kan vlakbij de huurlocatie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW