Factsheet schoolmobiliteit online 28 sep 2016

  Is de weg naar school een vol gevaren, of kan een kind zelfstandig op pad? De nieuwe factsheet Schoolmobiliteit zet de feiten op een rijtje.

  Is de omgeving van de school veilig genoeg voor kinderen? Wanneer kun je van kinderen verwachten dat ze zelf veilig een straat oversteken? De antwoorden en veel meer staan overzichtelijk gepresenteerd in de factsheet Schoolmobiliteit. De factsheet, geschreven door Advier, is te downloaden op de website van CROW.

  Achterbank

  De schoolomgeving is te gevaarlijk om te lopen of te fietsen, dus worden kinderen op de achterbank gezet en met de auto naar school gebracht. Terwijl kinderen juist door lopen en fietsen naar school met het verkeer leren omgaan. Bovendien draagt lopen en fietsen bij aan de dagelijkse portie beweging die kinderen nodig hebben, en is de kans groter dat ze als volwassenen ook blijven lopen en fietsen.

  Compleet overzicht

  In de factsheet staan niet alleen de feiten over veilig fietsen en de (gevoelsmatige) veiligheid van schoolomgevingen op een rijtje, ook zijn er veel links naar praktijkvoorbeelden. Daarmee zorgt de factsheet voor een snel en compleet overzicht in de vragen en dilemma’s over dit onderwerp.

  Advier-adviseur Friso Metz schreef eerder op deze site een blog over kinderen en verkeer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW