Zonder navigatie geen bestemming 9 sep 2015

  'Hoe navigeer je naar een voor jou onbekende bestemming?' vroeg de ANWB aan 1000 automobilisten. 77% Van de respondenten gaf aan daarvoor een navigatiesysteem te gebruiken. 14% Print een routekaart en 8% rijdt op gevoel. Slechts 2% duikt vooraf in de wegenkaart.
   

  Kijk op de smartphone

  Er zit een groot verschil tussen de verschillende leeftijdsgroepen. Van de groep die op eigen richtingsgevoel durft te vertrouwen is 43% ouder dan 50. In deze groep is slechts 24% jonger dan 35. Een ander verschil is te zien in het gebruik van de smartphone. 24% Van de  respondenten onder de 35 gebruikt hun smartphone voor verkeersinformatie. In de groep boven de vijftig is dat slechts 5%.
   

  Goedkoper tanken

  Ook al laten we onze route bepalen door het navigatiesysteem, 52% van de respondenten kijkt wel vooraf hoe ze goedkoper van a naar b kunnen. 48% zoekt vooraf uit waar ze goedkoper kunnen parkeren of tanken. 4% stapt in het ov als dat goedkoper is dan autorijden.
   

  M/V onderweg

  Er is weinig verschil te zien tussen de manieren waarop mannen en vrouwen hun route bepalen. 16% van de vrouwen print de route vooraf uit, tegen 12% van de mannen. 10% Van de mannen in het onderzoek vertrouwt op eigen richtingsgevoel tegen 5% van de vrouwen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW