Utrecht is meeste tijd kwijt aan files 16 sep 2015

    Volgens de jaarlijkse Traffic Scorecard Report van de Amerikaanse dataleverancier INRIX stonden Nederlandse automobilisten in 2014 gemiddeld 41 uur in de file. Dat is vier uur minder dan in 2013. Nederland handhaaft daarmee haar tweede plaats in de ranglijst van onderzochte Europese landen. De Belgen bezetten een eerste plaats met een gemiddelde van 51 uur in de file, de Hongaren staan onderaan met 5 uur.
    Volgens INRIX komt de daling van het aantal uren in de file door de Nederlandse economie. Die groeide in 2014 weliswaar licht, maar de werkloosheid steeg tot 7,9% in februari. Door de hoge werkloosheid was er minder woon-werkverkeer en minder zakelijk verkeer op de weg.


    96 uur

    Het verkeersbeeld tussen de zes onderzochte Nederlandse steden en de onderzochte Nederlandse trajecten is wisselend. Autobestuurders stonden in Utrecht gemiddeld 53 uur in de file, een stijging van 5%. Daarmee lost Utrecht Rotterdam als stad met meeste file-uren af; Rotterdam zag dit aantal uren met 15% naar 48 dalen.
    De ergste files trof INRIX aan rondom Londen; automobilisten stonden daar maar liefst 96 uur in de file. Utrecht komt in het lijstje van Europese steden op de negende plaats. Het Nederlandse traject met de meeste files is de A13, de 17 kilometer tussen Den Haag en Rotterdam. Deze weg kostte automobilisten in 2014 gemiddeld 31 uur reistijd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW