Nieuwe gedragssite voor Beter Benutten 4 sep 2015

    Beter Benutten heeft haar website uitgebreid met een aantal pagina's over gedrag en gedragsverandering. De site is opgebouwd uit kennis en ervaringen uit eerdere projecten op het gebied van gedrag.

    Gedrag en gedragsverandering spelen een steeds belangrijker rol in projecten op het gebied van mobiliteit. Het is bij steeds meer beleidsmakers dat gedrag niet bepaald wordt door rationele keuzes. Van de juiste reisinformatie, de juiste huiding of een serie praktische tips gaan mensen nog niet automatisch het gewenste mobiliteitsgedrag vertonen. In de praktijk blijkt dat mensen vaak onbewust handelen, op basis van gewoontegedrag. Om die reden krijgt het onderzoek naar de oorzaak en achtergronden van gedrag een steeds belangrijker rol bij Beter benutten.

    De site heeft een praktisch karakter doordat veelaal verwezen wordt naar praktijkervaring en -kennis uit eerdere Beter benutten-projecten. Zo beschikt de site over een FAQ, waarin de meest gestelde vragen over mobiliteit en gedragsverandering zijn opgenomen. Bij vragen als 'Hoe zet ik een user lab op?' wordt verwezen naar eerdere projecten, zodat de lezer eventueel contact kan opnemen met de uitvoerende instantie om meer informatie op te vragen.

    screenshot.jpeg

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW