Deelauto’s voor Haags Beatrixkwartier 11 okt 2017

  Om de drukte in het Haagse Beatrixkwartier te verminderen, starten vijf bedrijven met een groen deelautoproject.

  Vijf bedrijven in het Beatrixkwartier Den Haag zetten de eerste stap op weg naar de deeleconomie met zakelijk autodelen, meldt Beter Benutten. Hiermee zetten CB&I, MN, Nationale Nederlanden, PostNL en WTC The Hague een nieuwe stap in een beter bereikbaar Beatrixkwartier. Het project is een initiatief van de Green Business Club Beatrixkwartier (GBCB) en wordt ondersteund door Bereikbaar Haaglanden.

  Zes deelauto's

  Er zijn zes deelauto’s beschikbaar voor de deelnemers aan de pilot, waaronder twee BMW i3’s en twee Mercedes Smart ForFour Electric Drives. De auto’s zijn met de smartphone te reserveren, te openen en te starten. Deelnemers hoeven daardoor geen fysieke sleutels op te halen of door te geven.

  Zakelijke afspraken

  Het Beatrixkwartier is tijdens de spits vaak lastig te bereiken. Zakelijke afspraken overdag zijn vaak een reden om met de auto te komen. Vandaar dat de Green Business Club heeft besloten over te gaan tot de inzet van zakelijke deelauto’s. Herna Verhagen, CEO PostNL, verrichtte de openingshandeling door met haar smartphone de auto open te maken en te starten. Verhagen: “Door de deelauto’s beschikbaar te maken voor afspraken stimuleren we nog meer medewerkers om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. Samen met collega’s van veel andere bedrijven zetten we in het Beatrixkwartier met de deelauto’s de eerste stap op weg naar de deeleconomie.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW