Utrechtse veelfietsers beloond 13 okt 2016

  Utrecht stimuleert bewoners om meer te fietsen. Met het programma Utrecht inBeweging kunnen deelnemers punten verzamelen en inruilen voor cadeaus.

  Utrecht inBeweging is eind september 2016 van start gegaan en is een initiatief van het regionale samenwerkingsverband Goedopweg. Zij hopen met Utrecht inBeweging de inwoners van de provincie Utrecht te stimuleren om nog vaker de fiets te pakken. Deelnemers aan het programma die met de e-bike of de fiets naar hun werk gaan, worden beloond met credits die ze kunnen inwisselen in een webshop. De maximale waarde van deze beloning is €175,- voor ‘Op de fiets inBeweging’. 
  Voor ‘Op de e-bike inBeweging’ kunnen medewerkers van deelnemende bedrijven tot maximaal €600,- terugverdienen op de aanschafprijs van een nieuwe e-bike. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor Utrecht inBeweging door de gratis app TimesUpp te downloaden en zich te registreren.

  Kiezen voor de fiets

  Lot van Hooijdonk, wethouder Utrecht: “Utrechters fietsen al heel veel. Het is gezond, je wordt er blij en ontspannen van en het geeft je vrijheid. De fiets is zeker voor afstanden tot vijftien km een volwaardig alternatief voor de auto. Ik hoop dan ook dat deze actie voor mensen die relatief dichtbij hun werk wonen, net dat zetje kan zijn om uit de auto óp de fiets te stappen!” Hans Buijtelaar, wethouder Amersfoort: “Menselijk gedrag is vaak gebaseerd op gewoonten. Over het algemeen wordt er niet een hele bewuste keuze gemaakt tussen het gebruik van een auto of een fiets. Met dit programma willen wij de mensen verrassen en verleiden om eens een andere keuze te maken. Ik hoop natuurlijk dat er na al onze inspanningen meer mensen voor de fiets kiezen.”

  Goedopweg

  In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Goedopweg maakt deel uit van het landelijke initiatief Beter Benutten Vervolg.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW