Fietsforenzen Assen ontvangen gezonde punten 13 okt 2016

  Fietsers in Assen kunnen punten sparen voor gezonde cadeaus. De eerste bedrijven zijn aangehaakt, naar verwachting volgen er meer.

  Fietsende forenzen in Assen kunnen Healthcoins sparen, als hun werkgever is aangesloten bij Assen Slim Bereikbaar. Met de Healthcoins stimuleert de gemeente Assen mensen om op de fiets of e-bike naar hun werk te komen. Dat is goed voor de bereikbaarheid van de stad tijdens de werkzaamheden op de FlorijnAs, maar bedrijven investeren hiermee ook in de duurzaamheid van hun onderneming en de gezondheid van hun medewerkers.

  iBeacon

  Medewerkers die mee willen doen aan de spaaractie kunnen een speciale Healthcoin-app downloaden. De deelnemende bedrijven krijgen een iBeacon, een soort sensor in de fietsenstalling. De iBeacon registreert de langsrijdende fietsers met de Healthcoin-app.
  Zo sparen de deelnemers punten die ze kunnen inwisselen voor gezonde producten in lokale en landelijke winkelketens, waaronder diverse sportwinkels. De actie loopt tot augustus 2017. In totaal stelt Assen Slim Bereikbaar 40.000 punten beschikbaar. Bedrijven kunnen zelf meer punten inkopen voor hun fietsende medewerkers.

  Assense technologie

  Momenteel hebben de eerste vier organisaties, waaronder de Gemeente Assen, zich aangesloten bij de Healtcoin-actie. De organisatie verwacht dat er meer partners van Assen Slim Bereikbaar zullen aansluiten. De technologie voor de Healthcoins en de iBeacons wordt geleverd door twee bedrijven uit Assen zelf.

  Slim Bereikbaar

  In de regio Groningen-Assen werken overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven samen om de steden Assen en Groningen goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden. Dit gebeurt in Assen onder de naam Assen Slim Bereikbaar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW