Fietsersbond maakt fietsagenda voor Rijkswaterstaat 26 okt 2016

  Ruim baan voor de fiets is de fietsagenda die de Fietsersbond voor Rijkswaterstaat heeft gemaakt. RWS kan meer voor fietsers betekenen dan menigeen dacht

  Rijkswaterstaat is meer dan een organisatie voor water en snelwegen. Dat blijkt uit het recent verschenen ´Ruimte voor de fiets´. De Fietsersbond ontwikkelde de agenda naar aanleiding van een uitnodiging die directeur-generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers in maart. `Maar een voorstel voor een ambitieuze en inspirerende fietsagenda.` Dat voorstel ligt er nu, in een fris vormgegeven document. De Fietsersbond heeft hierin uitgewerkt waar kansen en mogelijkheden voor Rijkswaterstaat liggen, en heeft die vertaald naar veertien scherpe ambities.

  Trots

  Directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond is trots op het eindresultaat. “Rijkswaterstaat speelt al een hele grote rol binnen de Nederlandse mobiliteit en doet veel inspirerende dingen, maar er zijn op het gebied van de actieve mobiliteit nog veel meer dingen te doen. We geven in de agenda concrete adviezen, maar laten ook dromen zien die we graag willen verwezenlijken, zoals het ambitieus werken aan fietsinnovatie. Als Rijkswaterstaat wandelen en fietsen omarmt, dan is dat goed nieuws, zowel voor de fietser als voor andere verkeersdeelnemers.”

  Mogelijkheden

  Ook Jan Hendrik Dronkers is tevreden. “De fiets is ontzettend belangrijk voor de Nederlandse mobiliteit, en Rijkswaterstaat wil er daarom ook zijn voor fietsers. Deze fietsagenda laat goed de mogelijkheden zien, en we zullen nu kijken of en hoe we de aanbevelingen over kunnen nemen in onze werkprocessen.” Eind 2016 zullen de Fietsersbond en Rijkswaterstaat verder praten over de stand van zaken.

  Ruimte voor de fiets is hier te downloaden.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW