Auto’s verzamelen reisinformatie 19 okt 2016

  Kaartendienst HERE wil haar data verrijken met informatie over de omgeving. Dat kan op basis van crowdsource data uit auto’s.

  HERE, leverancier van routenavigatiesoftware, gaat vanaf de eerste helft van 2017 extra verkeersinformatie over de rij-omstandigheden aanbieden. Zo kunnen automobilisten die routenavigatiesoftware van Here gebruiken bijvoorbeeld zien of het glad is, en of er nog parkeerplaatsen vrij zijn. Deze informatie wordt gegenereerd op basis van de data van andere auto’s.
  Moderne auto’s verzamelen informatie over hun snelheid, richting en locatie. Ook registreert de auto of er hard wordt geremd, en registreren camera’s in de auto of er wegwerkzaamheden zijn, en of er waarschuwingslichten van andere auto’s knipperen. Aan de hand van ruitenwissers, doorslippende wielen of mistlampen ‘snapt’ HERE wat de weersomstandigheden zijn. Op basis van die informatie kunnen andere automobilisten tijdig gewaarschuwd worden voor bijzondere omstandigheden, en kunnen ze hun gedrag aanpassen.

  Crowdsource

  HERE, de voormalige kaartendienst van het Finse Nokia, is recent overgenomen door de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Mercedes-Benz. Samen beschikken zij over honderdduizenden auto’s die informatie kunnen doorsturen naar HERE. Deze data worden verzameld in een soort open data-platform, onderling wordt uitgewisseld en wordt doorgestuurd naar de dashboards van automobilisten.
  Tot nu toe werd verkeersinformatie vooral gebaseerd op GPS-data. HERE claimt dat met deze nieuwe methode snellere en betere informatieverwerking mogelijk is. Het bedrijf verwacht dat andere autofabrikanten zich bij het platform zullen aansluiten.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW